2022-09-16 1307 瀏覽
屹立中環十年 低調美式扒房🍷去完長洲玩,夜晚坐番船去中環繼續食好野🤣招牌加拿大海膽卡邦尼意粉 Canadian Sea Urchin Carbonara Spaghetti 268 🍝✨✨✨呢間原來去香港海膽意粉嘅始祖😍 海膽好鮮甜,大舊足料;意粉軟硬度適中有咬口,配埋creamy既海膽醬(加左啲炒香既洋蔥粒)好好食喔🥂原條炸魷魚 Fried Calamari 158 🦑外脆內煙韌既炸魷魚,點埋個garlic aioli sauce,用左大量炒香左既蒜蓉加埋沙律醬調製,好特別❗️必點❗️慢煮bb back pork ribs 268 🦴🐷十分正路既ribs,肉質軟腍,唔會overcook,配bbq sauce幾juicy,啲配菜都好有誠意🤣另外再叫左個普通既蒜香鯷魚油(係意大利人用黎提鮮既海魚,類似中式咸魚)大蝦炒意粉🦐🍝 我記得意粉偏乾,口味偏淡既,對比海膽意粉自然失色左啲🤣 其實呢間最出名係prime rib 不過人唔多驚食唔哂 下次有機會再試😙
屹立中環十年 低調美式扒房🍷
去完長洲玩,夜晚坐番船去中環繼續食好野🤣

原條炸魷魚 Fried Calamari 158 🦑

慢煮bb back pork ribs 268 🦴🐷

• Canadian sea urchin carbonara
  • Fried Calamari