2022-02-20 93 瀏覽
呢排非常難得地出去食飯,當同桌話帶我食日本野個陣都有啲一頭霧水,原來間鋪頭就係叫日本野。兩年幾冇去日本,所以我地嘅目標係久違嘅吉列牛。睇睇吉列牛個定食好似晚餐menu先有,問職員午餐時間係咪唔叫得,佢話ok因為依家都冇晚市做,聽完非常感受到飲食界呢期有幾難做。午餐menu其實都幾吸引,價錢都算抵食。先上菜嘅係追加嘅牛舌,有兩串共四塊,食落好香好多汁,而且唔老,仲有比想像中大塊!唔加檸檬汁都好好食。我地都好鍾意雜果賓治,所以叫左八十幾蚊嘅一jar。一杯的話五十幾蚊,所以想飲同一樣野嘅話,一jar真係抵好多,夏天飲一定好爽。雜果賓治甜度剛好!另外想特別讚吓奉上嘅熱茶居然係蜂蜜綠茶!好好飲!吉列和牛定食可以選溫泉蛋或溏心蛋,我就揀溫泉蛋配飯,好有和風嘅味道。和牛自己放上石板燒,可以控制想食幾熟,牛嘅外皮炸得鬆脆,而且唔會太油,肉質鮮嫩唔鬆散。特寫一下塊吉列牛嘅肉紋同顏色!食日本野當然都想試刺身!非常新鮮,有驚喜!後面嘅牛油粟米都好香口。鰻魚玉子燒配上我好鍾意嘅黑松露,雖然鰻魚味唔太突出,不過同木魚嘅配搭都幾新奇。咁凍嘅天氣當然要叫鍋物。壽喜燒非常足料,唔會一人一舊牛就冇晒。湯汁微微帶甜,好開

午餐menu其實都幾吸引,價錢都算抵食。

牛舌

雜果賓治

石燒霜降吉列和牛

食日本野當然都想試刺身!非常新鮮,有驚喜!
後面嘅牛油粟米都好香口。
刺身拼盤

厚燒鰻魚玉子

咁凍嘅天氣當然要叫鍋物。壽喜燒非常足料,唔會一人一舊牛就冇晒。湯汁微微帶甜,好開胃好夾烏冬一齊食。和牛肉質都非常好,因為唔太肥食落唔會太膩。另外有好多菜同菇類,索完汁非常好食。
霜降和牛壽喜燒

食壽喜燒個陣有幾次個火太大 啲湯有啲滾瀉,職員幾次都好好心機幫我地控制火候同畢湯,好貼心。

呢度整體食物質素同服務態度都好好,希望呢期大家都頂得住啦,都幾期待之後可以再返黎食。
2022-02-19
牛舌