2022-07-30 65 瀏覽
通常約人去Yoho mall傾偈,都會揀去Green waffles,貪佢靜靜地幾好坐,坐位間又濶落,就算係商場open area都唔覺熱。是日又同朋友黎左食,餐牌update左,仲多左生酮餐同無麵粉嘅窩夫班㦸等,正喎,生酮都有甜品食,等我話比食緊生酮餐嘅同事先。平日下午茶時段客人唔多,有七、八枱客左右。我地揀左張大卡位坐,哈哈,呢張枱夠晒濶落,仲冷氣十足,舒服舒服~睇左睇餐牌,下午茶都幾啱食,就叫呢個啦。牛油果軟殼蟹墨西哥餅配薯粒牛油果一向係favour,一見到已經想叫呢樣。上到枱賣相唔錯喎,墨西哥卷一開為二,裏面包住厚切牛油果肉同半隻軟殼蟹,牛油果很creamy,軟殼蟹十分有驚喜,炸得香脆酥軟,仲係大size蟹,有蟹肉同蟹膏,係蟹膏!第一次食軟殼蟹有蟹膏!!旁邊附上酸忌廉,隨個人喜好加進墨西哥卷,剩低的用來點薯粒都唔錯。焦糖香蕉窩夫配雲呢那雪糕食完鹹點又試埋個甜品先,附上的雪糕可以揀雲呢拿或者朱古力口味,我哋就揀咗雲呢拿。窩夫外脆內軟,仲食到蛋香添,加點放在枱上的楓糖就好完美了。焦糖香蕉基本上無得輸,又甜又香最啱做甜品。熱咖啡食甜品配咖啡特別夾,要左兩杯熱啡,奶同糖都係自由添加的。

睇左睇餐牌,下午茶都幾啱食,就叫呢個啦。

牛油果軟殼蟹墨西哥餅配薯粒

焦糖香蕉窩夫配雲呢那雪糕

熱咖啡
甜品配咖啡特別夾,要左兩杯熱啡,奶同糖都係自由添加的。飲左啖原味咩都唔加,啲啡幾香喎又唔苦,加埋奶就更香滑啦。唯一要扣分就係啲奶唔熱,加完落咖啡就變左室溫嘅溫度,飲熱咖啡就係想杯啡熱㗎嘛。

整體黎講食物水準進步左,啲野好食環境又好坐,yoho mall裏的好選擇。
2022-07-26