八月之星嘅勁食活動唔好俾佢停!今日兩位好閏蜜相約我嚟旺角處於銀城廣場上面嘅Mini Friday餐廳食生日飯🌻🌸🌷經常喺旺角出沒嘅我竟然完全唔知道呢度有一間咁好嘅西餐廳😱朋友已經預約訂座所以一上嚟就可以坐低叫嘢食嚕 呢度環境寬敞,裝修充滿美式風格,梳化櫈令客人坐得舒服。未開始點餐職員已經會送上一籃零食,係墨西哥脆片嚟,仲有配上芝士醬俾你點,我忍唔住口食咗兩三塊好味道,不過閏蜜就略嫌話佢唔夠熱所以唔脆啦。睇咗一輪餐牌,都發現呢度有好幾款不同人數可以享用嘅套餐,花多又眼亂,經過一番思量之後覺得其實每人嗌一個單人餐都已經有好多嘢可以齊齊share食,又唔洗大家就嚟就去想食乜,自己鍾意邊款就叫邊款可以喇。我哋嘅套餐就叫咗以下呢幾樣: 前菜:乳酪鮮果沙律 x 3估唔到份量超多,菜又多新鮮水果又多,上面有啲橙色珠珠有個傻婆以為係三文魚籽所以”不”走哂😹後尾發現原來係酸酸甜甜柚子味㗎,撈埋沙律醬一齊食真係超開胃 餐湯:意大利雜菜湯 x 2 + 是日餐湯(南瓜湯) x 1👉🏻我飲南瓜湯,味道正常👌🏻 主菜: A: 自由配搭意大利飯(任選四款配料: 我揀咗磨菇+雞肉+牛肉+海鮮) $149我哋三個人都覺
朋友已經預約訂座所以一上嚟就可以坐低叫嘢食嚕
前菜:乳酪鮮果沙律 x 3
我哋三個人都覺得呢個
好好味,夠creamy又足料,三個人都食唔哂,超大碟
D: 意式香煎石斑魚柳配阿根廷紅蝦 $199
魚柳煎得好香脆,亦醃得好香口,隻蝦唔係我食不過睇樣都好吸引
G: 香烤波士頓活龍蝦配炭烤美國牛肋排 $239
我分到半隻龍蝦肉,彈牙爽口,牛肋排調味亦好惹味,超讚
甜品:精選是日甜品(芒果芝士蛋糕)
雖然細細件但都令人滿足喇
餐飲我哋就三個女仔都加錢,用半價一人揀咗一款香味花茶
花茶可以再加熱水繼續飲用,令到我哋傾咗成晚都唔會口渴
然後,套餐可以 加$38蚊一個
迷你小食炸盤(有炸春卷炸洋蔥圈同埋雞骨腸) 嘢食多到好似食自助餐咁 加$48蚊一個
單人歐陸海鮮拼盤(鮑魚+帶子+鮮蝦+蟶子+藍青口) x 2
總括嚟講呢度嘅食物質素都算幾高,味道亦夠香濃可口,價錢合理,員工態度親切有禮,值得推薦
墨西哥脆片配芝士醬
意大利雜菜湯+南瓜湯