2019-07-10 167 瀏覽
琴晚收工同男朋友去左荃灣行街,經過一間叫Catee嘅餐廳,見擺係出面嘅Menu幾吸引,所以就入去試下。餐廳叫得Catee,當然同貓貓有關,雖然入面無真貓,但有好多貓貓做主題嘅擺設,其中有一張畫係貓貓版嘅最後晚餐,好搞笑😆除左固定嘅Set Dinner,Menu上嘅其他Main Course都可以加50蚊做Set Dinner。一個Set包左是日餐湯、沙律、主菜、餐飲同甜品。食物質素整體都幾好,而且份量都多,性價比高,詳情睇下面:忌廉湯同沙律都正常,上餐湯嘅時候會跟兩三塊面包,仲會有黑醋同橄欖油俾你點黎食。我地另外叫左一個香煎鵝肝伴野菌Toast做小食,鵝肝煎得好香,夾住個麵包食一流😋主菜一係西班牙海鮮飯,酸酸甜甜嘅蕃茄飯底加上好清甜嘅蜆肉同大蝦,好開胃,好好食❤️主菜二係德國脆皮豬手,豬手上枱嘅時候用匕首插住,幾搞笑🤣店員會拎俾你打卡影相先,然後就會幫你拎番入去切,唔洗自己動手,等食真係好😛豬手味道幾好,唔會太咸,肉質都唔會太乾。甜品係朱古力蛋糕,口感同味道都唔錯。餐飲我地叫左特濃朱古力同Oreo 奶昔(+$15) ,特濃朱古力真係好香濃,鍾意飲朱古力嘅一定要試!Oreo奶昔俾想像中淡啲

食物質素整體都幾好,而且份量都多,性價比高,詳情睇下面:

餐包
沙律

西班牙海鮮炒飯

德國脆皮豬手

甜品係朱古力蛋糕,口感同味道都唔錯。
朱古力蛋糕

餐飲我地叫左特濃朱古力同Oreo 奶昔(+$15) ,特濃朱古力真係好香濃,鍾意飲朱古力嘅一定要試!Oreo奶昔俾想像中淡啲,不過無咁甜係幾好,飲哂都無咁膩。
特濃朱古力
Oreo奶昔

值得一提係佢地上每道菜會等你食完上一道菜先,等你可以慢慢食,完全無趕客,like!

餐包
沙律