真係好掛住去韓國🇰🇷旅行,由其我係酒店隔離完14日,真係好想食好西,所以就book 左Bingo & Cook。其實好耐之前一開業有係舊店食過,今次再食都係保持水準,餐牌仲多左醬油蟹。🦀蟹肉蓋飯🦀其實係醬油蟹肉拌飯,仲有半熟蛋,蟹子,韓國紫菜。唔識食蟹或者怕麻煩嘅人士必食,因為啖啖蟹肉,加埋蟹子脆卜卜,兩樣非常之夾,鮮味十足。鍾意佢嘅醬油蟹肉唔會超級濃味,仲食到蟹肉嘅甜同質感。🥘部隊鍋🥘好豐富嘅部隊鍋,由其我真係好鍾意食韓國拉麵同年糕,真係次次都一定食。入面嘅五花腩配合辛辣湯,食完都唔會覺得好肥膩。雖然入邊嘅材料唔係名貴食材,但呢個組合絕對係comfort food,令人食極都唔厭。🍗甜辣無骨炸雞半份🍗配合香港人嘅口味,唔會太辣,真係做到sweet and chili。半份都有六,七件雞,而且舊舊都啖啖肉。雞皮炸得香脆,雞肉仲好嫩滑Juicy。配合左兩個醬汁,不過就咁食已經好入味,點咗其中嘅蜜糖芥茉醬反而減咗辣味。🥛Oreo 奶昔🥛唔會太甜,飲到粉粒Oreo,但又唔會飲完飽左。🍺柚子Coronartia 🍺配合柚子非常清新,Corona 比較清淡,適合女生飲用,又解辣。

🦀蟹肉蓋飯🦀

🥘部隊鍋🥘

🍗甜辣無骨炸雞半份🍗

🥛Oreo 奶昔🥛
唔會太甜,飲到粉粒Oreo,但又唔會飲完飽左。

🍺柚子Coronartia 🍺
甜辣無骨炸雞