2019-10-30 384 瀏覽
一向都好喜歡打邊爐,可以話係一個”火鍋痴”,所以今日喺銅鑼灣見完過客之後,約咗三個同事食晚飯,搵到呢間用周杰倫做主題嘅火鍋店,咁啱有個同事係周杰倫嘅超級粉絲,於是大家一於去呢度試吓。一入到去就會聽到周杰倫嘅歌,好熟悉嘅感覺,環境都幾舒服。不過一間火鍋店最重要既係佢嘅食材新唔新鮮同埋個湯底好唔好味,我哋見到呢個火鍋套餐,入面有好多唔同嘅海鮮,所以我哋一於試吓睇吓好唔好味。首先就嚟嗰個龍蝦海鮮湯底,其實個湯底可以就咁倒少少出嚟飲下,超級鮮甜😍😍 呢個海鮮拼盤真係不得了,啲帶子啊鮑魚勁新鮮,配住個龍蝦海鮮湯底,帶出哂呢啲海鮮嘅鮮味。當然仲有其他肉類啦,有澳洲和牛,又有豬頸肉,亦有唔同類型嘅丸同埋餃。當然唔少得係素菜類嘅食物啦。係食完啲主菜之後,會有侍應過嚟幫你將個湯底整成泡飯,將成個火鍋嘅海鮮精華整成每人一碗好美味嘅泡飯。最後仲有兩個好好味嘅刨冰作為甜品。食完呢餐飯感覺,係佢嘅食材同埋湯底都好有令人好滿足嘅感覺,絕對推薦食呢間餐廳。

一入到去就會聽到周杰倫嘅歌,好熟悉嘅感覺,環境都幾舒服。

套餐,入面有好多唔同嘅海鮮,所以我哋一於試吓睇吓好唔好味。

當然唔少得係素菜類嘅食物啦。

最後仲有兩個好好味嘅刨冰作為甜品