餐廳: 瘋狂小面 (佳德商業大廈)
資訊:

📍中環 瘋狂小面上回講開大學回憶,就順便圍繞呢個出題出多個post啦💁🏻‍♀️第一次食呢間餐廳係一個我都幾喜歡嘅大學師兄喺我啱啱出嚟做嘢嘅時候請我食嘅🤭 咁因爲佢喺中環返工,所以就提議咗呢間餐廳🍴雖然我當時唔係好食得辣,但師兄咁難得約我,我傻仔都照衝啦🐩 我好記得當時叫個 BB 辣嘅牛肉麵我都搞唔掂🐂 加上我又好怕醜紅都面曬😳 於是最後就好尷尬 - 又狂流汗塊面又紅咁以一嚿番茄嘅形態食完成餐飯🍅若干年後,我又有緣再訪呢間餐廳 - 依然叫咗個 BB 辣嘅牛肉麵🍜 但唔同嘅係,經過呢幾年嘅辣度訓練之後,我終於可以感受到辣嘅層次同惹味🔥 嚿牛肉好腍好腍,好似一團棉花咁☁ 份麵條好似比我記憶中仲大份咗😉今次可以專注咁享受美食,唔會掛住面紅心跳😅 我諗,呢啲就係成長嘅印記?👣
📍中環 瘋狂小面

雖然我當時唔係好食得辣,但師兄咁難得約我,我傻仔都照衝啦🐩

我諗,呢啲就係成長嘅印記?👣
瘋狂牛肉麵
棒棒雞