2018-10-29 101 瀏覽
今日雖然係一個忙忙碌碌的日子,但也阻不到我搵好野食既心情,午餐時段已經係度搵放工食咩好,最終又比我發現一間正野,由於今日放工早,所以唔諗住訂位,一放工同伙伴就衝上去walk-in!不出我所料,成為第一台客💪!一出𨋢就有一個大魚缸迎接我,入到廳內中間有一張大Bar枱,而我地就坐近窗口位,餐廳主打海鮮和日本料理,亦有一些西式菜,我地緊係每種都試下啦,先黎一個頭盤,黑松露鴨肝醬一口多士,鴨肝入口即溶,加上多士既脆口,呢個頭盤係我食過最返唔倒轉頭既一個,之後叫左黑魚籽蟹肉沙律,呢個又係不得了,黑魚籽多不特止,蟹肉重要係新鮮唔鞋口,配上多士又係食完想再叫多一次跟住黎左火焰左口裙邊壽司、深海池魚壽司各2件,侍應提出要先食池魚先後食左口,因為左口是用火焰燒過,魚油味會較重,因此怕會蓋了池魚本身既鮮味,佢講得一點都沒有錯,兩款既壽司都好出色,繼而還有一款我午餐時見到餐牌上其中一款菜式,扒西班牙杜洛克豬架配薯菜,晚餐竟然可以比我叫反OMG呢間餐廳實在對我太好啦,我叫左8成熟,豬架出場已經香味撲鼻,先講薯菜,係忌廉牛奶薯仔攪勻係我至愛,豬架肥瘦均勻,而且煎工剛剛好,不多不少,一切落去豬油慢慢滲出,又係無得
OMG呢間餐廳實在對我太好啦,我叫左8成熟,豬架出場已經香味撲鼻,先講薯菜,係忌廉牛奶薯仔攪勻係我至愛,豬架肥瘦均勻,而且煎工剛剛好,不多不少,一切落去豬油慢慢滲出,又係無得彈
最後黎一個黑松露蟹肉煲仔飯做結尾,黑松露同蟹肉混埋一齊完全無搶到蟹既味道,加上飯身較軟,亦有小小飯焦,簡直係一個完美結局
黑松露鴨肝醬一厚多士
黑魚籽蟹肉番茄沙律