寶貝仔啱啱mid term test完,辛苦閉關左成個月,考完試當然要去食個豐富既晚餐慰勞下佢喇!所以我地就去左荃灣廣場地庫,裝修格調好夢幻既Homeland度食晚飯。預先訂左7點鐘枱,所以唔需要等位就可以入座。餐廳天花上佈滿左不同顏色既乾花,令人感覺好舒服好浪漫。我地點左Pi Pi Pizza套餐,貪佢勝在乜都有。套餐包2碗蕃茄湯,我地加左$18升級左其中1碗做龍蝦湯。蕃茄湯味道濃郁但我個人更加鐘意龍蝦湯既鮮味,配上蒜蓉包,好好味😋前菜係溫泉蛋素煙肉凱撒沙律,口感爽脆,酸甜開胃,作為前菜非常適合。套餐有4款特色Pizza 可以選擇;我地決定要試下從未見過既秘製北京烤鴨薄餅。餐廳自家製薄餅薄底配上烤鴨醬汁以及烤鴨肉,再配上青瓜絲以及京蔥條,口感好特別。好似食緊北京烤鴨時又同時食緊薄餅😊寶貝仔好鐘意食雞翼同薯條,特別要求要額外點埋滋味小食拼盤。炸雞翼配上柚子蜜,酸酸甜甜,好開胃。芝士薯條熱辣辣,仲可拉絲。另外既炸生蠔同炸魚手指配上蛋黃醬都超好食,食到唔停得口。最後既主食我地選擇左升級加$68做秘制龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯。我自己一向好鐘意食海鮮燉飯,口感幼滑creamy外,每啖飯都可以食到湯汁

龍蝦湯 蕃茄湯

溫泉蛋素煙肉凱撒沙律

秘制北京烤鴨薄餅

滋味小食拼盤

最後既主食我地選擇左升級加$68做秘制龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯。我自己一向好鐘意食海鮮燉飯,口感幼滑creamy外,每啖飯都可以食到湯汁精華👍🏻
秘制龍蝦汁海鮮鐵鍋燉飯

2024-03-25