2020-01-26 34527 瀏覽
岩岩去完台北番黎,太掛住台灣吃到飽既打邊邊,之後約左朋友去食旺角新開人氣爆燈既牛大人!食物都係由台灣直送,有品質保證,食得放心!我地order左美國SRF極黑牛套餐,$208/位,點左個台灣鳳梨雞鍋🍍,台灣鳳梨出晒名好食,仲有半隻雞餚埋做湯底零舍香甜,雞肉仲好嫩滑添!仲配埋台灣鴨血,真係超滑嫩,encore左幾轉!仲有大大粒沙白,令個湯更鮮甜!呢度係用QR CODE落單,又快又準確!唔洗tick紙又環保!公眾範圍仲有個自助區域,分別有各種10多款丸類,特別是牛丸,牛味較香濃及彈牙實用,仲有新鮮蔬菜🥬任勻選擇,而醬汁都係自己配搭,有炒蒜、蔥等,特別推薦沙茶醬!打邊爐🍲必備醬料😋😋😋仲有自助香噴噴既肉燥飯,經典台灣美食,不過食少少就夠,仲要留肚食其他野!😆而飲品都有好多款選擇,特別是牛大人自家製既洛神花茶、菊花普洱、桂花烏龍等,味道唔會太甜又健康!仲有麥仔茶解下油膩添。依家like佢地Facebook/IG仲可以免費送黑糖珍珠鮮奶,但可惜個日我叫個陣已經賣晒😭😭熟食特別推薦鹽酥雞,好香脆鬆軟,唔太油及唔會太辣!皮蛋豆腐都唔錯,豆腐很香滑,豆味香濃!小妹大力推薦秘製滷牛筋、牛肚,滷水味好濃郁

熟食特別推薦鹽酥雞,好香脆鬆軟,唔太油及唔會太辣!皮蛋豆腐都唔錯,豆腐很香滑,豆味香濃!小妹大力推薦秘製滷牛筋、牛肚,滷水味好濃郁入味,又唔會太韌,食過番尋味!

而肉類方面有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、美國SRF極黑牛肩胛、西班牙豬梅肉片、五花片、紐西蘭羊肉片等,全部肉類都很新鮮,特別是安格斯牛焯一焯已經食得,口感鮮嫩軟滑,而西班牙豬梅肉片晶瑩剔透,薄薄一片很易熟透,很爽軟彈牙!
另外自家製蟹籽墨魚滑同干貝鮮魚滑都好味😋,蟹籽脆卜卜,墨魚滑爽滑彈牙,而干貝鮮魚滑很鮮甜爽,令其口感更豐富,重有雙重鮮味。

最後last order時每人可叫一杯movenpick 雪糕,叫左士多啤梨🍓同朱古力,超滿足既吃到飽火鍋,充滿住台灣氣息既火鍋🍲店舖!😊😋😎

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊