Bookmark咗呢間餐廳好耐,終於有機會食啦!記得有次同朋友walk in銅鑼灣分店,但無位食唔到😂 而今次就去咗旺角分店~ 申子算係人氣幾高嘅居酒屋,星期日晚去到近9成滿座,大部分係情侶/夫婦~ 旺角店有兩層,地下係bar枱,我哋坐一樓,環境唔大,燈光比較暗,幾啱把酒談歡🤣 不過我哋就無飲酒啦~ 試咗幾款人氣菜式,味道十分之好,果然係高質嘅居酒屋!而且店員服務態度都好好~ 價錢唔平,但食物有質素,推薦紀念日、生日時去食餐好,慶祝下🍾🔸蓬鬆玉子 $108人氣菜式,有好多人都推薦~ 玉子厚條上,望落都知超級嫩滑😍 用匙羹切開一小份,見到玉子係流心狀態,非常吸引!玉子口感軟棉棉,好滑溜,好香蛋味!配埋醬汁一齊食,甜甜鹹鹹好好味!係我食過最流心最嫩滿嘅玉子🤤🔸汁燒蒜片牛柳粒 $128望落份量唔算好多,大概有7-8粒,但全部都係大大粒架!牛柳粒肉質爽口有嚼勁,好有咬口但唔會韌,連平時食唔到韌嘢嘅另一半都可以食晒😂 而且肉味幾濃厚,啖啖肉嘅口感好正!醬汁調味適中,牛肉亦好入味!蒜片香煎過,好惹味!鍾意食牛嘅推薦試吓~🔸汁燒活白鱔 $88平時食串燒都好鍾意叫白鱔,呢度嘅燒白鱔同樣出色,皮脆肉爽!

蓬鬆玉子
🔸蓬鬆玉子 $108

汁燒蒜片牛柳粒
🔸汁燒蒜片牛柳粒 $128

汁燒活白鱔
🔸汁燒活白鱔 $88
平時食串燒都好鍾意叫白鱔,呢度嘅燒白鱔同樣出色,皮脆肉爽!外皮好香脆,白鱔都算厚身,非常爽口彈牙,魚油豐富~ 已經調味好,無另配檸檬~ 即叫即燒好好味😋 但有啲位有少少🤏細骨,要小心啲食~~

廣島蠔鍋
🌟廣島蠔鍋 $158
必食推薦!鍾意食蠔嘅一定要試吓呢個蠔鍋,好濃蠔鮮味!蠔鍋有6隻廣島蠔,全部都大大隻好肥美!蠔肉鮮甜,超級juicy,好好味🤤 鍋入面仲有好多菇菇同菜,吸滿蠔汁,好鮮甜!好味到飲哂個鍋嘅湯汁😂

海膽炒飯
🔸海膽炒飯 $238
應該係我食過最貴嘅炒飯😂 但都物有所值嘅~ 炒飯都幾足料,有海膽、帶子粒、三文魚子、蟹子、菇菇,炒得好香,飯粒乾爽唔會腍晒,係一個幾好食嘅炒飯!

蓬鬆玉子
汁燒蒜片牛柳粒