2020-11-20 1786 瀏覽
呢半年都好少見朋友 今日難得約咗個友人 就食佢好喜歡嘅和氣食堂啦 之前都嚟過呢間餐廳 覺得都幾有水準 唔知質素係咪仲同之前一樣呢😮 安格斯牛扒他他沙律 配黑醋 牛嘅份量好多 生熟嘅程度亦都好適中 呢個沙律作為前菜 又唔會太膩🥗鰻魚牛油果班戟2件 好罕見嘅菜式 通常日式餐廳都係用壽司卷嘅形式將鰻魚同牛油果放埋一齊 用班戟包住晒佢哋都好驚喜 俾用壽司飯包住light好多 可以食多啲其他嘢😛千回火鳥 3隻 唔好以為佢係好普通嘅燒雞翼 佢除左有蜜糖味仲有少少微辣 令到你想追住嚟食 可能係我都幾鍾意食辣 所以覺得可以再辣啲😉3點刺身盛 有三文魚 章紅魚 同甜蝦 刺身好肥美 又厚身 係個好豐富嘅刺身盛😻 第一次食章紅魚 口感唔錯 有陣淡淡嘅魚油味白咖哩烏冬 上次嚟覺得好食 所以又再點 咖哩唔會太辣 烏冬都幾彈牙 食落個白咖喱有種薯蓉嘅口感 好特別 再配埋唔係太厚粉嘅炸雞 份量都足夠🙊黑豚肩燒丼 上碟時配埋一碟細細嘅泡菜 豚肉唔會燒得太乾 再加埋秘製醬汁 甜甜地咁好好送飯🐷凍抹茶鮮奶 唔會太甜 抹茶味都好重🍵阿法奇朵 雲呢拿雪糕再加espresso ☕️ 好重牛乳味 甜度可以由咖啡多少去控制🙊呢餐日本

凍抹茶鮮奶 唔會太甜 抹茶味都好重🍵

呢餐日本菜好豐富 真係食過翻尋味😋