2019-09-07 127 瀏覽
朋友介紹左好耐啦,今日終於有機會去荃灣三坡坊食出名嘅卜卜蜆。果然係出名,所以好多人食,我哋2個人就算book咗位都要等15分鐘先入到去!建議多人嘅話一定要早啲book!🌟砂鍋卜卜蜆煲特登入嚟就係為咗食呢個煲,當然要即刻叫啦!兩個人所以叫咗個細嘅,百幾蚊唔算貴,仲要好大煲!勁多蜆,隻隻都好大隻脹卜卜,鮮甜,冇沙。湯底有濃濃嘅酒香,啲粉絲吸晒蜆嘅鮮味同埋酒香所以好好味!🌟芥末牛仔粒估唔到牛仔粒同Wasabi係咁夾架!牛仔粒大大粒之餘,完全唔韌,大約七成熟,而且仲好有牛味!🌟黑松露蟹膏蒸水蛋蒸水蛋真係非常非常非常滑!加埋有蟹膏同黑松露,嗰陣香味一放上枱就已經聞到!而且完全唔會有腥味!淨係用呢碟蒸水蛋撈飯都可以食多幾碗白飯!🌟雪裏紅蝦乾芥蘭煲食咗咁多肉當然要叫返個菜啦!芥蘭煲入邊有好多蝦乾同埋肉碎,小小辣好惹味!朋友果然冇推介錯,今餐真係食到飽飽又滋味!其實餐牌上面仲有好多其他餸好想試架!下次一定會叫埋一大班朋友一齊入嚟試多幾款!

🌟砂鍋卜卜蜆煲

卜卜蜆煲