2019-09-12 1789 瀏覽
女人街附近有一間石鍋烏冬餐廳經常性都好多人排隊,今次朋友話想食!我地就排隊等左陣,排隊的時間不算長大概半小時,但都值得的。小店裏面雖然不大,但係裝修都參照日本居酒屋設計,感覺簡單又溫馨。餐廳發選擇都幾多,除了烏冬外仲有飯餐,串燒同小食等等嘅選擇。鮮活蜆石燒手打烏冬(地獄辛辣湯底):鮮活蜆好新鮮又大隻,蜆肉鮮甜而且完全沒有沙!!值得一贊。手打烏冬軟硬度適中,口感仲有少少彈呀!可能我本身食得辣,我覺得湯底方面就唔算好辣,但都惹味的。如果辣度可以比客人選擇相信一定更完美。吉列豬扒手打烏冬(黑蒜油豚骨湯):朋友的吉列豬扒炸得幾鬆脆,點埋醬汁味道都唔錯。黑蒜油豚骨湯味道香濃,不會覺得膩口。餐廳水準不錯!而且價錢不貴,相信冬天的時候會有更多人光顧。

如果辣度可以比客人選擇相信一定更完美。
鮮活蜆石燒手打烏冬

餐廳水準不錯!而且價錢不貴,相信冬天的時候會有更多人光顧。
吉列豬扒手打烏冬(黑蒜油豚骨湯)
鮮活蜆石燒手打烏冬
吉列豬扒手打烏冬(黑蒜油豚骨湯)