2023-12-25 239 瀏覽
好鐘意去泰國,除左shopping 同玩最掛住就係夜市啲食物!但有小朋友真係不能話飛就飛為左一解相思之心情,所以搵左間食評介紹正宗既泰國菜去食下!地方坐得好舒服,有大玻璃窗,夠曬開揚!🔆火山排骨一上枱真係「嘩!」一聲,超級無敵大碟!個汁酸酸辣辣好野味,排骨煮得好淋,一啲都唔鞋口,仲好夠入味!真係淨係碟排骨都夠曬送飯! 🔆咖哩海鮮三重奏(配蒜蓉包粒)啲個好正!一向鐘意食咖哩,次次要決擇要黃咖哩、青咖哩定紅咖哩好,諗到頭都痛埋,但佢啲到就一次過滿足曬我3個願望!正丫,配上不同海鮮,都好吸引紅咖哩配魷魚+大蝦青咖哩配軟殼蟹黃咖哩配炸魚柳+元貝三隻咖哩味道都唔錯,唔會太辣,但又突出到每種咖哩既香料同味道!🔆小食拼盤有荷葉包雞、炸春卷、蝦餅、魚餅仲有至愛既炸蝦片荷葉包雞:好好味,啲雞肉唔鞋,好滑又夠味!春卷:好多料,個皮夠曬脆!蝦餅:蝦肉彈牙魚餅:小小辣,味道足!🔆生菜肉碎包肉碎、洋蔥、辣椒加上不同醃料炒得好香辣野味,用清爽既生菜包住一齊食,中和左啲辣,清新可口! 🔆泰式蛋包炒金邊粉炒金邊粉都係一貫水準,但佢就有2隻脆炸大蝦,酥脆可口!最後發現門口仲有打卡位,正!
好鐘意去泰國,除左shopping 同玩
最掛住就係夜市啲食物!
但有小朋友真係不能話飛就飛
為左一解相思之心情,所以搵左間食評介紹正宗既泰國菜去食下!

地方坐得好舒服,有大玻璃窗,夠曬開揚!

🔆火山排骨

🔆咖哩海鮮三重奏(配蒜蓉包粒)

紅咖哩配魷魚+大蝦
青咖哩配軟殼蟹
黃咖哩配炸魚柳+元貝

🔆小食拼盤

有荷葉包雞、炸春卷、蝦餅、魚餅仲有至愛既炸蝦片
荷葉包雞:好好味,啲雞肉唔鞋,好滑又夠味!
春卷:好多料,個皮夠曬脆!
蝦餅:蝦肉彈牙
魚餅:小小辣,味道足!

🔆生菜肉碎包

🔆泰式蛋包炒金邊粉

炒金邊粉都係一貫水準,但佢就有2隻脆炸大蝦,酥脆可口!

最後發現門口仲有打卡位,正!

• 火山排骨
  • 泰式蛋包炒金邊粉