2019-09-28 239 瀏覽
嚟到黃大仙中心,好多舖頭都有位,見到呢間好多人等,反正唔肚餓拎咗飛行陣街等menu超級多刺身壽司,種類同選擇令人眼花花,叫咗個前菜過口癮先一上到嚟,隻顏色已經好搶眼,令我胃口大開薄薄嘅pancake皮包住滿滿嘅餡料,有厚切三文魚,芒果,牛油果同蟹柳,最後上面有蛋黃醬同埋多到瀉嘅蟹籽每種配料都有種新鮮感,夾埋一齊甜蜜肥美但唔油膩,食到好滿足安格斯牛扒黑醋沙律同樣好開胃,下面墊底有沙律菜,粟米粒同番茄仔,上面係牛扒切塊,再淋上酸甜嘅黑醋汁牛扒本身簡單嘅黑椒調味,煮得剛好又夠粉嫩,加埋生菜一齊食好fresh鯛魚湯泡飯用咗刺身級鯛魚,中間插住有菠菜卷同烤過嘅白芝麻店員詢問我哋使唔使幫我哋落,之後就逐一加入好似飯素嘅玄米脆脆,蔥花最後倒入奶白色嘅鯛魚湯當個湯同石鍋撞擊嘅時候,不斷冒起好多滾燙嘅泡泡,感覺到整個泡飯熱辣辣刺身鯛魚片本身帶微粉,淥熟後呈白色魚肉望落白滑,食落鮮甜,整體感覺好濃郁,鍾意食魚嘅朋友仔唔好錯過千回火鳥係雞中翼同雞尖痴住嘅部位,烤到金黃色嘅雞皮咬落焦脆,入面嘅雞肉都幾滑,亦可以加上檸檬汁白咖喱烏冬上面有一層厚厚嘅薯仔忌廉,撒上黑芝麻,另外上嘅係炸雞件烏冬質地幼滑彈牙,入面嘅咖
牛油果芒果三文魚班戟

一上到嚟,隻顏色已經好搶眼,令我胃口大開
每種配料都有種新鮮感,夾埋一齊甜蜜肥美但唔油膩,食到好滿足

安格斯牛扒他他沙律(黑醋)

鯛魚湯泡飯

鯛魚湯泡飯用咗刺身級鯛魚,中間插住有菠菜卷同烤過嘅白芝麻

最後倒入奶白色嘅鯛魚湯

刺身鯛魚片本身帶微粉,淥熟後呈白色

千回火鳥

白咖喱烏冬

烏冬質地幼滑彈牙,入面嘅咖喱有肉碎,係日式辛口咖喱

青蘋果奇異果梳打有成支lemonade倒插咗係杯嘢飲度,好有型
飲落口味幾清新,果味唔係特別重,但真好好大杯

青蘋果奇異果梳打

最後嘅紫薯鮮奶好香,飲落仲有少少紫薯蓉嘅質感
熱紫薯鮮奶