2020-01-31 3373 瀏覽
呢日亞女放假話帶我同細佬去食好西喎呢間餐廳喺食韓國炸雞,佢之前食過覺得唔差,所以就帶我哋嚟試吓啦一入門口就見到一幅掛滿愛情鎖的牆及放咗一個未來小信箱喺度,食客可以寫信給未來的自己,但要一年後先收到又幾有心思喎(PS鎖及信都要收費)雙拼炸雞(醬油拼蒜香蜜糖)炸雞炸得金黃酥脆,炸漿夠薄唔油膩,雞肉嫩滑多汁,配搭埋薯條及薯格,份量超多,還跟埋四款特色醬料及醃蘿蔔四款特色醬料有韓式醬油、蜜糖芥末、韓式辣醬及蒜蓉蜜糖醬,可按個人喜好蘸點平時見的醃蘿蔔通常都是黃色或白色,紅色都是首見,味道唔差,酸甜味剛好,又爽脆,配搭炸雞可減低油膩感豬肉炒粉絲餐廳選用韓國上盛豬腩肉,肉味鮮甜,加上野菜及雜菌炒製,粉絲盡吸鮮味豬腳豬腳以肉桂、蒜蓉、洋蔥及醬油燘煮,入味又夠腍,再原隻豬腳起骨切片,值得一讚喺豬皮表面處理得很乾淨,豬皮彈滑膠質豐富東萊海鮮煎餅煎餅材料相當豐富,有蝦、魷魚及大量蔬菜,粉漿夠薄,煎得香脆,蘸埋跟上醬汁就更加惹味泡菜豬肉炒飯豬肉切成薄片,肥瘦均勻配埋酸辣泡菜一啲都唔油膩,而且飯粒夠乾爽,將面層的太陽蛋拌勻撈飯就更加好味Isueul Toktok Rita(Peach Flavour)呢款喺蜜桃
呢日亞女放假話帶我同細佬去食好西喎

雙拼炸雞(醬油拼蒜香蜜糖)

豬肉炒粉絲

豬腳

東萊海鮮煎餅

泡菜豬肉炒飯

呢款喺蜜桃果汁加蜜桃果酒,入口好香蜜桃味,酒精濃度唔高,甜甜哋易入口,啱晒女士飲

Strawberry Smoothie

入口好香士多啤梨味,配埋微酸的乳酪,酸甜開胃

Mango Ade

芒果味香甜加上夠氣的梳打,感覺清爽
2019-12-12
  • 東萊海鮮煎餅