大食嘅我其實真係好鍾意食放題,加上近年嘅放題質素好咗好多,俾二百幾蚊就食到飽哂😛。如果去居酒屋嗌同一份量嘅食物,應該要雙倍價錢。呢晚同朋友去咗瓊華食放題,餐廳近期做緊九折優惠,更加抵。事不宜遲,即刻點嘢食!點餐紙起碼有成十版以上,花多眼亂,但反正任叫,想食就嗌囉😊。不過今日張枱細啲,唯有逐啲逐啲嗌啦。其中重點講幾樣好食嘅😋!第一位係燒紐西蘭香草羊鞍,呢個真係勁高質。🐑羊鞍應該係落單後即燒,所以等左比較耐先有得食。肉質非常嫩,生熟度啱啱好,而且羊羶味亦都恰到好處,用上香草🌿調味超正。每人食咗三件,平日出面串燒店食一件平極都$38啦,食多件已經回本啊!另外,炸物亦都相當唔錯,特別係吉列廣島蠔🤤,廣島蠔肥美,而且唔腥。炸鮮蝦雲吞同芝士薯球都OK,因為係熱辣辣炸起。食放題又點少得刺身呢?我哋每款都嗌咗啲,除咗今日無北寄貝外。刺身都幾新鮮,而且係厚切,唔會因為係放題就變得孤寒👍。鍾意食壽司嘅我,亦都食咗好多嚿🍣!餐廳唔會諗住整到舊飯大大嚿塞飽你,相反係比平日迷你啲。我推介醬燒三文魚壽司同埋炙燒蒜香和牛壽司。鐵板雪花牛柳粒🐮都唔錯,幾Juicy,配埋蒜片食好夾。最後我哋仲食咗牛肉火鍋添🍲!依個係二

燒紐西蘭香草羊鞍

吉列廣島蠔

鐵板雪花牛柳粒🐮都唔錯,幾Juicy,配埋蒜片食好夾。
鐵板雪花牛柳粒

最後我哋仲食咗牛肉火鍋添🍲!依個係二人份量,大小適中,上面打咗隻蛋,下面有唔少肥牛、蔬菜同粉絲,個湯甜甜地,幾正。
牛肉火鍋

放題好抵食嘅一個賣點就係一人有一杯名牌雪糕🍨!超市減價都廿蚊杯啦。

除咗雪糕,其實仲有個甜品櫃,都有唔少選擇🧁。

飲品櫃有茶、汽水🥤同啤酒🍻等等。

另外,自助吧亦都有前菜🥗同熱食🥘等提供!當中有我好鍾意食嘅腐皮同中華沙律😊。
總括嚟講,我覺得放題真係好抵食,又好啱我,因為可以放肆咁食同飲,唔使計住計住🙈。最重要嘅係食物質素無因為任食嘅關係,而變得唔好食、唔新鮮!所以餐廳能夠喺逆市中仍有唔少食客幫襯係有原因嘅👏。
2020-02-24
燒紐西蘭香草羊鞍