餐廳: ULURU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
終於嚟到啦😍😍😍一直都好想嚟呢間餐廳打卡食飯🤳🏻!一間好有特色嘅😎二次元藝術餐廳!由門口行上鋼琴樓梯以至到餐廳每個角度,我哋都好鍾意影勁多相!成間餐廳都喺好有心思嘅Artist嚟到用✍️人手一筆一劃咁創造,好有細個個時嘅✏️漫畫feel,每個位置都係打卡📸!而且佢哋連食品都好打卡able💕💕真係色香味俱全😍😍🍟炸香脆粗直薯條配黑松露醬🍟呢個好過份,有原黑松露同黑松露醬,真係唔驚食唔到黑松露個陣味,黑松露迷(即係我🤣)好難唔清曬😍🐥蜜汁焗雞中翼🐥呢個用咗甜甜嘅蜜汁嚟焗,個皮係「脆」唔係淋嘅,好入味💕💕6件嘅份量唔會太多,好彩咋,仲有好多好嘢食🤣💫蒲燒鰻魚·櫻花蝦意大利飯🐟🦐本身好鍾意食鰻魚嘅我,對蒲燒鰻魚好有要求,呢個鰻魚我可以比💯,同我係日本食嘅一樣咁香,配上櫻花蝦,好有口感🉐💫流心溫泉蛋🥚卡邦尼意粉🍝我家小姐去到西餐廳必點,佢哋煮嘅醬好香濃,當然唔少得就係個流心蛋🍳,令到個意粉好滑好香✅小姐們表示滿意💕💫日式西京燒🐟比目魚扒🩷🩷🩷好好好重點,呢個太正,強烈推薦要order💫最欣賞最愛呢個比目魚扒,小朋友怕魚腥味嘅都食到!用嘅燒汁好香好甜,同個魚扒好夾,比目魚嘅好處係唔怕搵唔到骨,大大舊起

🍟炸香脆粗直薯條配黑松露醬🍟

蒲燒鰻魚·櫻花蝦意大利飯

💫流心溫泉蛋🥚卡邦尼意粉🍝
流心溫泉蛋卡邦尼意粉

💫日式西京燒🐟比目魚扒🩷🩷🩷
好好好重點,呢個太正,強烈推薦要order💫最欣賞最愛呢個比目魚扒,小朋友怕魚腥味嘅都食到!用嘅燒汁好香好甜,同個魚扒好夾,比目魚嘅好處係唔怕搵唔到骨,大大舊起咗啲骨就可以比小朋友食,我家小姐們係魚食怪,佢哋一致通過呢個好啱佢哋口味!而且仲要有3塊勁大塊,太開心太滿足啦!
日式西京燒比目魚扒

🍄夢·森の家🍄
呢個甜品又係必點!好森林家族feel🤣感覺係好童話世界咁!個菇像真度極高,連菇頂上面嘅水滴都整得好似💓💓外面係白朱古力製成,入面係蛋糕加果茸,入口唔會偏甜,不過小朋友就真係對我好好,清曬啲白朱古力🤣
夢·森の家

🗻富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶Tiramisu🗻
又係igable嘅甜品,成座富士山出現係眼前,山頂仲有個朱古力鳥居⛩️,周圍鋪滿朱古力脆脆泥土,絕對值得欣賞。切開入面喺抹茶味嘅Tiramisu,上面係軟綿綿mousse,下面係蛋糕,好有層次感好正!
富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶Tiramisu

🌟Uluru Rose Tea🌹
連杯飲品都係咁靚,真係好有心思!呢杯飲品係加入咗玫瑰🌹茶、🍓puree、🌹蜜等等,仲好抵死咁放入一朵玫瑰🌹,真係好甜蜜蜜🥰!
Uluru  Rose  Tea

呢餐飯我哋用咗接近2個鐘,但都唔捨得走,影下相食下嘢,小朋友👧🏻仲問,幾時會再去多次!其實個餐牌入面,我仲有好多嘢都好想食㗎😍準備約緊朋友去食多餐😂😂而且呢間餐廳仲係Pet friendly,可以帶埋心愛嘅寵物去㗎!再加上店員真係好友善,仲同小姐一齊玩添💞💞超開心呀🥳!

🏃🏻‍♀️快啲book位一齊去又玩又影相又食好嘢啦!
📌uluru.hk
📍灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓

環境:🌟🌟🌟🌟🌟
服務:🌟🌟🌟🌟🌟
食物:🌟🌟🌟🌟🌟
價格:🌟🌟🌟🌟🌟

#uluru #灣仔打卡餐廳 #打卡cafe #灣仔美食 #二次元餐廳 #港島美食推介 #香港美食打卡 #香港必吃 #相機先食 #港島美食 #香港吃喝玩樂 #美食日常 #親子友善 #寵物友善 #好玩好食
2024-04-02
炸香脆粗直薯條配黑松露醬