༊*·˚ 𝗖𝗮𝘂𝘀𝗲𝘄𝗮𝘆 𝗕𝗮𝘆, 𝗖𝗮𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗮𝗻𝗮 @castellanahk ˚ ༘♡ ⋆。˚有朋友推薦由意大利二星米芝蓮名廚主理嘅 @castellanahk lunch set抵食,即刻book位試吓先!餐廳環境風格雅致,都坐得幾舒服,仲有啲被酒櫃分隔嘅位置,私隱度較高。𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 - 𝟒 𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐝𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 $𝟒𝟖𝟎感覺上四道菜先夠飽(❍ᴥ❍ʋ)而且仲可以試多一款主菜食,推薦大家食四道菜。順帶一題,Sourdough餐包好好食,烘到外皮香脆,質感棉密,味道酸酸地同時帶啖淡麥香,讚تღ 𝒵𝓊𝓅𝓅𝒶 𝒹𝒾 𝓅𝒶𝓉𝒶𝓉𝑒, 𝓅𝑜𝓈𝓈𝑜 • 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺, 𝗯𝘂𝗿𝗻𝗲𝗱 𝗹𝗲𝗲𝗸 𝗽𝗼𝘄𝗱𝗲𝗿非常濃郁嘅韭蔥薯仔湯,質感傑傑地,有啲leek嘅after taste,飲到尾都幾飽肚下🤣╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 𝒞𝒶𝓇𝒷𝑜𝓃𝒶𝓇𝒶 𝒶𝓊 𝓀𝑜𝓆𝓊𝑒 • 𝗛𝗼𝗺𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝘁𝗮𝗴𝗹𝗶𝗼𝗹𝗶𝗻𝗶, “𝗮𝘂 𝗸𝗼𝗾𝘂𝗲” 𝗰𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮係我最期待嘅Carbonara♥︎果然冇令我失望~上桌時,店員會倒入芝士蛋黃醬

係我最期待嘅Carbonara♥︎果然冇令我失望~
上桌時,店員會倒入芝士蛋黃醬,再加少少gin香,配埋火腿脆片,整體香而不膩!意粉口感al dente,質感掛汁一流!唯一小缺點係食到尾有少少鹹同埋份量多啲就好啦🥺
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬

ღ 𝒫𝑒𝓈𝒸𝑒 𝓅𝒾𝒶𝓉𝓉𝑜 • 𝗙𝗹𝗼𝘂𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗳𝗶𝘀𝗵 𝗮𝗻𝗱 𝘀𝗮𝗹𝘀𝗶𝗳𝘆
魚肉肉質唔錯,好滑。但可惜味道欠缺鮮香,比較普通嘅一度主菜🙊~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟲.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟲.𝟱/𝟭𝟬

ღ 𝒞𝑜𝓈𝓉𝒶 𝒹𝒾 𝓂𝒶𝓃𝓏𝑜 𝒶 𝒸𝑜𝓉𝓉𝓊𝓇𝒶 𝓁𝑒𝓃𝓉𝒶 𝑒 𝒸𝓇𝑒𝓂𝒶 𝒹𝒾 𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝑔𝑔𝒾𝑜 𝒞𝑜𝓂𝓉é • 𝗨𝘀𝗱𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲 𝗯𝗿𝗮𝗶𝘀𝗲𝗱 𝘀𝗵𝗼𝗿𝘁 𝗿𝗶𝗯𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗮𝗴𝗲𝗱 𝗖𝗼𝗺𝘁é 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗳𝗼𝗮𝗺
有驚喜😳燉牛肋骨好腍好香!配埋芝士一齊食,整體配搭好好食,推薦ʕ•ᴥ•ʔ
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬

ღ 𝒫𝑒𝓇𝒶 𝒶𝓁 𝒷𝒶𝓇𝑜𝓁𝑜 𝑒 𝑔𝑒𝓁𝒶𝓉𝑜 𝒶𝓁𝓁𝒶 𝓋𝒶𝓃𝒾𝑔𝓁𝒾𝒶
𝒫𝑒𝒶𝓇 𝒾𝓃 𝒷𝒶𝓇𝑜𝓁𝑜 𝓌𝒾𝓃𝑒 𝒶𝓃𝒹 𝓋𝒶𝓃𝒾𝓁𝓁𝒶 𝒾𝒸𝑒 𝒸𝓇𝑒𝒶𝓂 • 𝗣𝗲𝗮𝗿 𝗶𝗻 𝗯𝗮𝗿𝗼𝗹𝗼 𝘄𝗶𝗻𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝘃𝗮𝗻𝗶𝗹𝗹𝗮 𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺
雲呢拿雪糕配上一片片大少少紅酒香嘅梨,解膩一流~
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬

ღ 𝒯𝒾𝓇𝒶𝓂𝒾𝓈𝓊 • 𝗧𝗶𝗿𝗮𝗺𝗶𝘀𝘂
非常普通嘅tiramisu,會prefer雲呢拿雪糕多啲😣

𝗖𝗮𝘀𝘁𝗲𝗹𝗹𝗮𝗻𝗮 @castellanahk
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_causeway
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_italian #BELLYwongs_pasta
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_highclass • $𝟱𝟯𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ᴍᴀʏʙᴇ