2022-11-23 1497 瀏覽
對上次食尼間已經係一年前大閘蟹放題既時候,早幾日放工經過見到依家都好多人食, 兩層都爆哂棚, 於是就約左朋友今日去試試😎 嗌左二人餐😆開頭仲以為個咖哩無飯, 仲嗌多左個蝦醬炒飯添🤣✨冬陰功湯酸辣偏酸, 有蕃茄仔&菇, 不過無海鮮😭 但作為開胃菜都算稱職既✨小食拼盤有蝦餅, 蝦丸, 雞翼, 春卷, 配泰式辣醬, 炸到熱乎乎上碟, 蝦餅+蝦丸食落味道不腥, 好脆, 甜鹹適中, 春卷炸得口感酥脆, 沾上甜辣醬, 酸甜微辣又滋味, 滿足😎✨泰式去骨海南雞份量多, 大部分都嫩滑, 完全唔孩口😎 個汁好惹味🤤風味獨特, 絕對加分👍🏻每嚿都有沾黎食❗️✨馬莎文咖喱豬頸肉汁幾重椰香味, 有驚喜, 可能因為本人唔太喜好偏辣既咖喱, 依款味道咖喱岩哂我😎 豬頸肉都幾厚😌輕輕燒過, 質感爽口彈牙✨蝦醬炒飯好濃蝦醬味🤩 直頭上碟時候已經香噴噴, 聞到我流哂口水, 重點係佢仲有扎肉粒+臘肉粒,+蔥粒, 好夾成個飯❗️勁開胃, 最快食哂係依碟🫢✨蜜糖西柚梳打超解渴!西柚味唔酸, 加左蜜糖甜甜地好易入口😛好快飲哂✨珍多冰椰汁味好重🤓🥥綠色啫喱的Cendol 幾好食, 近排仲熱熱地, 簡直係消暑良伴🫡

✨冬陰功湯

✨小食拼盤

✨泰式去骨海南雞

✨馬莎文咖喱豬頸肉

✨蝦醬炒飯

✨蜜糖西柚梳打
超解渴!西柚味唔酸, 加左蜜糖甜甜地好易入口😛好快飲哂

✨珍多冰

2022-11-22