2017-03-02 769 瀏覽
又到左身為男朋友既我請女朋友食飯飯既日子,心情超靚,因為係連續第二日見到女朋友一直問佢去邊到食飯,佢都神神秘秘咁話去城大canteen,傻瓜般既我真係信左。後來女朋友就帶左我黎exp第一個菜係墨汁意粉睇黎女朋友都幾鐘意食d 奇奇怪怪既野,不過其實個意粉幾好味,都算係水準之作,上邊三粒帶子幾有口感幾好味,又大粒。成個意粉唔會太咸,又食得出有cream 味,香噴噴。之後係軟殼蟹沙律賣相幾靚,d 炸軟殼既蟹肉味唔太明顯,好似一舊炸油條切開而已,不過d 菜幾清甜,再配埋d 酸酸地既汁,入口醒胃。不過有時食到某d 菜有苦味,係因為有農藥??芝士pizza最好味最鐘意就係呢個pizza,水準超過pizza 專門店,雖然配料唔算豐富,但係好好味,芝士味香濃,個皮又唔太厚,軟硬適中。至於環境同服務,其實嘛嘛,始終都係鐘意可以靜靜地同女朋友一齊既地方。

第一個菜係墨汁意粉
墨汁意粉