呢間PANCAKE店推出了UNICORN 🦄🦄限定主題新餐單,作為男仔都覺得好靚好夢幻,打卡一流,鍾意獨角獸為+香芋嘅朋友一定要嚟😋🪄甜蜜芋泥獨角獸梳乎厘 $158呢個甜品賣相非常精緻吸引,夢幻組合配上獨角獸造型好睇🦄餐廳自家製芋泥口感香甜,呢款係屬於比較空氣感嘅梳乎厘,超鬆軟而甜度剛好🪄粉紅吞拿魚貓耳朵粉$112貓耳朵好特別好靚,口感有嚼勁而醬汁夠creamy用上火龍果入饌令顏色好粉紅,帶清新果香兼無甘膩,吞拿魚煎到剛好❤️🪄獨角獸魔法三明治 $85口感外脆,熱辣辣玉子夾上芝士、肉鬆及芋泥蓉,十分足料餡料,芋泥滑順綿密,鹹香肉鬆同厚蛋口感層次豐富🪄仙氣獨角獸乳酪碗$98呢款好有驚喜,賣相紫色好靚,加埋新鮮水果,而乳酪綿密細緻、口感順滑,雜莓帶點酸酸甜甜,味道很清新😋🪄綿棉獨角獸沙冰$68賣相真係好靚,顏色很柔和配上濃濃芋香味,奶味較重帶幼滑、甜度適中,睇得又飲得🪄繽紛獨角獸咖啡$62咖啡加上粒粒的棉花糖、彩色朱古力針,綿密香芋再配上黑啡味道不錯,要快啲打卡因為泡泡會消失😎🦄覺得整體CAFE水準非常高,店員招呼好好,輕鬆享受一個晚餐,而且仲有好多啤啤熊一齊入鏡🚩 PHI Coffee &

🪄甜蜜芋泥獨角獸梳乎厘 $158

🪄粉紅吞拿魚貓耳朵粉$112
貓耳朵好特別好靚,口感有嚼勁而醬汁夠creamy

🪄獨角獸魔法三明治 $85

🪄仙氣獨角獸乳酪碗$98

🪄綿棉獨角獸沙冰$68

🪄繽紛獨角獸咖啡$62

🚩 PHI Coffee & Pancake (MegaBox) (九龍灣)
九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 5樓3-4及9號舖

#addifoodie #addifoodie九龍灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #獨角獸 #獨角獸餐廳 #MegaBox #芋頭乳酪 #PHI #Phicoffee #phi #coffee #Souffle #Pancake #Cafe #打卡 #Chill #coffeeshop #dessert #hkcafe
2024-03-13