漁牧🐠|九龍灣 奇香味雞煲 甜辣惹味 各款小食|🤣今日我同羊先生去左megabox 睇戲,所以就打算系megabox食完野就翻屋企。我地睇翻megabox 有咩食,原來megaxbox 高d既樓層都有野食,真系宜家先知。🤔今日天氣都幾凍,所以就想食d熱辣辣既野,我地就揀左13樓食烤魚同雞煲既餐廳。🐣雞煲真系冬天必食,熱辣辣,又夠惹味,仲可以打埋邊爐。不過我地今日無乜時間所以就甘當叫小菜甘食個雞煲就算啦。🐣奇香味雞煲如果當小菜甘食既話,分量就岩岩好,不過就覺得唔太夠喉,因為佢既味道真系唔錯。惹味,甜甜辣辣甘,辣既程度就對我黎講岩岩好。食完唔會覺得太重口味,比起其他餐廳既雞煲,佢多左一陣清新,食完唔會口乾。基本上一上枱,唔洗5分鐘就滾,甘就食得。🌶麻辣腎片雞腎片夠入味,好軟。麻辣味十足,又香又辣,味道都好多層次。食落都唔覺得有異味。佢仲配有手拍青瓜,夠曬清新。🥒青瓜拌海蜇尼個係另一款小菜。唔知有無人同我一樣都好鍾意食海蜇?今次既海蜇酸酸辣辣,不過辣味就比酸味更加出,好開胃。海蜇都好爽口,唔錯同樣有手拍青瓜係底,吸曬醬汁既味道。🥬魚湯浸時蔬魚湯比想像中鮮味,菜心都爽脆清甜,無渣,正常發揮~🥥
漁牧🐠
|九龍灣 奇香味雞煲 甜辣惹味 各款小食|

🐣奇香味雞煲

🌶麻辣腎片

🥒青瓜拌海蜇

🥬魚湯浸時蔬
魚湯比想像中鮮味,菜心都爽脆清甜,無渣,正常發揮~

🥥椰靑
椰青好清甜,解辣一流!

🍹荔枝番石榴沙冰
荔枝比番石榴既味道更加出,但真係好解渴,兩個味道配合得唔錯