2022-12-25 237 瀏覽
唔知大家會唔會對某一款食物情有獨鍾,啊鼠本人就非常鍾意食車仔麵呢種可以揀唔同餸既麵食🥹所以今日就一戰位於淘大商場既車仔麵四餸車仔麵 7/10啊鼠選擇左麻辣蓮藕,金菇,麻辣豬紅同麻辣魷魚,價錢就視乎你選擇咩餸同麵底,叫夠四餸就送一杯熱飲。小店既餐牌真係睇到我眼花,餸既種類非常多,連汁都有好幾款,咖喱汁腩汁辣汁沙爹汁仲有唔清楚係咩味既重口味選擇,選擇困難症既我都經歷左一番鬥爭先至將張單遞出去。首先一定要讚下個麻辣蓮藕,非常入味軟身易入口,調味好惹味,如果唔抗拒蓮藕都建議一試,而呢個辣汁都應該係麻辣系列既所有餸既主要調味,就唔一一細講。不過個人覺得豬紅韌身唔入味唔建議叫。整體上味道唔錯,份量亦都合理,不過環境上會比較窄一啲。囍記車仔麵九龍灣牛頭角道77號淘大商場一期地下G122-124, 130號舖#foodie #hkfoodie #九龍灣美食 #香港美食 #hkfood #hkeat #hkcafe #車仔麵 #九龍灣 #打卡 #打卡餐廳 #hkmouse_九龍灣

四餸車仔麵 7/10

整體上味道唔錯,份量亦都合理,不過環境上會比較窄一啲。

囍記車仔麵