今日同朋友去咗九龍灣淘大廣場食一間叫Super Normal嘅西餐廳,餐廳嘅裝修、環境、燈光都幾有氣氛。我哋嗌咗白酒煮法國藍青口配蒜蓉包、原隻脆皮酒香燒雞、蒜片紅椒藍蟹肉扁意粉同厚切牛舌芯。青口嘅份量好夠,隻隻都幾肥美,用白酒、奶油同洋蔥碎煮成嘅白汁同青口好夾,香脆蒜蓉包配埋白汁一齊食真係好好食。脆皮燒雞係原隻連埋雞頭一齊燒,餐廳好貼心咁提供咗膠手套,食完唔會整污糟對手,燒雞嘅皮燒到好香脆,令到戒咗食雞皮嘅我都忍唔住口食埋d皮,戴住手套可以手撕雞肉,啖啖嘅雞肉仲保持到多汁嫩滑,唔會燒到太過火候,配埋一個酸酸甜甜嘅燒汁一齊食開胃,基本上食完隻雞已經好飽。蟹肉扁意粉喺一個幾乾身嘅炒意粉,啖啖蟹肉嘅份量都唔少,配菜有蒜片、紅椒同蘑菇,個扁意粉有少少辣味幾惹味。燒牛舌芯燒得好香口,牛舌芯切得幾厚身,所以咬落去幾有口感。幾推介經開九龍灣嘅朋友嚟試一試!📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場2期地下G196-199號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊