2018-10-01 678 瀏覽
星期日既下晝一點零,唔使等位就入左去食個brunch😛 餐廳寬敞,座位舒服,適合兩個人靜靜地食餐飯傾下計。南瓜湯南瓜味濃,仲有芝士碎同香草係面,湯嘅口感頗滑,碟旁有一塊法包,包身軟熟,不過塊皮就比較硬,同友人share碟牛油用,建議將麵包沾湯,可以軟化麵包。香煎鰽魚茴香有機糙米飯食之前以為隻碟好深,但原來隻碟都幾淺下,飯量並唔多,亦有啲難𢳂飯,但醬汁香濃,飯有咬口,整體不錯。火腿蘑菇車打芝士奄列+香草燒薯+燒蕃茄擺盤有啲好笑,奄列超大份,但蕃茄同薯角就零零星星散落係旁邊。奄列內有拉芝,蘑菇同火腿,蛋味香濃,食落會覺得有啲滯。蕃茄嘅數量實在少得可憐,只有兩細舊,不過蕃茄係煎過,暖暖地,十分香甜。薯角煎得頗香,幾惹味,建議mix埋奄列既芝士汁一齊食。另外飲品方面奉送一杯桃味嘅冰茶,本身有問可唔可以轉熱飲,但居然要加錢,所以都係打消左呢個念頭。建議餐廳可以比支匙羹客人,因為杯野飲太大杯,一開始飲覺得冇乜味,但飲到一半會突然變甜,應該係d糖沉左底,所以建議邊拌勻邊飲。

2018-09-23