2024-03-30 104 瀏覽
聯發茶餐廳最出名既一定係佢哋滑蛋!同埋聽聞發哥都會黎食🤫有冇機會撞到發哥呢🤭   1️⃣ 炭火叉燒飯($98) 個滑蛋好靚😍顏色係偏橙黃,食落好香蛋味。面頭既叉燒帶蜜香,配埋滑蛋正!  2⃣️滑蛋蔥花叉燒飯($78) 都係滑蛋同叉燒既組合😂但係呢款就係滑蛋同叉燒加埋蔥花、洋蔥炒埋一齊既。反而覺得呢款好食過炭火果款。呢款個蛋感覺更加濕潤同埋嫩滑,而且多啲配料又感覺滿足啲。淋上佢地既甜䜴油更加好食😋  3⃣️ 炸餐肉條配蛋黃醬($32) 幾特別,個樣好似薯條咁。第一次食炸餐肉條,仲要係間咁傳統既茶餐廳到食。餐肉條鹹鹹地,面頭灑上啲糖,甜甜鹹鹹幾過癮,仲有蛋黃醬點。   4️⃣法蘭西多($34) 茶餐廳一定要叫西多士啦😀西多士好厚,入面搽左層花生醬,花生醬係帶粗粒花生既果款,面頭仲有塊牛油,慢慢溶下溶下,再淋埋糖漿,唔會有人唔鍾意食啦🤤  5️⃣凍奶茶(+$2) 果然係老字號茶餐廳,茶濃,係我鐘意既港式奶茶!
 1️⃣ 炭火叉燒飯($98)
炭火叉燒飯

2⃣️滑蛋蔥花叉燒飯($78)
滑蛋蔥花叉燒飯
3⃣️ 炸餐肉條配蛋黃醬($32)
炸餐肉條配蛋黃醬
 4️⃣法蘭西多($34)
法蘭西多
5️⃣凍奶茶(+$2)
果然係老字號茶餐廳,茶濃,係我鐘意既港式奶茶!
炸餐肉條配蛋黃醬