2023-12-08 100 瀏覽
天氣一凍就會好想食辣嘢暖暖胃,一諗起食辣嘢第一樣就即刻諗食泰國嘢,所謂今晚又去左九龍城食小曼谷,因為小曼谷真心高質,仲會定時有新菜式可以試。今晚有個新菜式冬陰功海鮮部隊鍋,見到真係心心眼好想試,果然無令我失望,個鍋勁大勁多料, 有勁多款唔同嘅海鮮,有蝦,魷魚,青口,蟹 柳,札肉,泰式燒肉,真係食極都仲有,仲要全部都充滿微辣冬陰功味,仲要有公仔麵,食完仲可以飲埋啲冬陰功湯,真係10級抵食。另一個必叫嘅酸辣牛小排沙律,果種酸辣真係好開胃,小曼谷signature既牛小排真係好正好有牛味又夠淋,真係好出色。 跟住忍唔住叫咗一串泰式臘腸沙嗲串燒,因為個臘腸真係燒得好好食好香又帶少少甜味。呢排仲有限時部份飲品買一送一,叫左杯菠蘿沙冰,最正既唔算好甜,菠蘿既味道好真,應該無特別加太多糖水,加分!