2021-10-23 782 瀏覽
見到openrice book位九折優惠就一於去試一試,以餐廳標價的價錢食私房菜都可以接受嘅。由於中午時段飲茶🫖,就嗌左慢煮鮮鮑魚伴瑤柱蛋香炒飯$132,鮑魚有炆煮過,所以鮮甜的,但個炒飯底就無咩特別,同出面酒樓食無咩差別輪到點心,分別嗌左流沙大蝦撻$38,粟米海鮮餃$38,焗雞粒酥$48,同埋唔可以唔嗌的阿不點心拼盤$78(我估係鎮店之寶)賣相好靚的蝦撻,原來係普通的咸蛋炸蝦球加個撻,但兩者係唔痴埋,兩個獨立的食材擺埋一齊,有點失望,味道係ok的粟米海鮮餃,食落無咩味,亦感覺唔到食到咩餡,皮唔算薄,都係有點失望🙍🏼拼盤唔錯,都係個賣相最靚的鮑魚燒賣,鮑魚係最好食,隔離的係蝦餃,大大粒,再隔離的係黑蒜日本帶子餃,最尾的係金魚餃,賣相亦未至於整得好精緻,好難食,唔知個餡係啲咩,唔知自己食緊咩最尾呢個先係最離譜,我覺得自己根本淨係食緊一舊酥,入面的餡咬開係見到的,一堆醬的物體,食唔到肉,酥皮厚到一個點…食食下見到張枱有蟻的蟲

阿不點心拼盤

焗雞粒酥