好耐無食上海菜,今次跟同事一齊黎到奧海城食,樣樣都試下😙🐟松鼠桂魚 $208松子魚自從細細個食過,大個都成日鐘意有就叫黎食😋呢個松子魚真係正,炸到好鬆脆,酸甜醬汁亦剛好,仲有一粒粒松子,超好吃🤤🤤師傅亦到已經分好哂一份份,容易分配比大家,細心😆🥣薺菜肉絲炒年糕 $98上海炒年糕算係上海菜中比較特色嘅一道菜,通常就用老抽生抽咁打芡上色🙂呢度就係用薺菜同肉絲黎炒,我就偏偏愛佢嘅清淡😋😋但又有年糕嘅煙韌口感,😆我自己食完一碗又一碗😁😁🍽金牌小籠包 $58一籠有六隻,未影得切已經比人夾走左一隻🤣小籠包我覺得係唔錯,皮薄,湯汁仲仍然留哂起入面,肉味濃郁,好食嘅都😋👍🥟鮮肉鍋貼 $68呢個都係我期待之一,我自己都鐘意食香口野,呢個鍋貼就外脆內軟,岩岩好唔會太硬太乾,入面嘅肉仍然保持到肉汁,餡嘅份量亦唔算少,好食😆另外仲有叫左個炒飯同雞,已經食飽左🤣總括而言我覺得今餐係好食的,Waiters服務都好好,我覺得可以翻Take😋👍不過地點就唔係喺奧海城2期,而係3期,喺奧運站落車行過去嘅朋友就要預留步行時間了🙂
好耐無食上海菜,今次跟同事一齊黎到奧海城食,樣樣都試下😙

🐟松鼠桂魚 $208

🥣薺菜肉絲炒年糕 $98