⿻⿻ 𝘴𝘮𝘢𝘭𝘭 𝘨𝘰𝘰𝘥𓏲𓏱𓏭𓏭今次一鼓作氣介紹三間堅尼地城嘅cafe 第二間嘅係主打澳洲咖啡豆嘅small good 𓉬鋪頭唔算好大 座位主要就係門口對街嘅高腳凳同一整排嘅木椅 環境幾靜夠舒適 主要係飲咖啡 嘢食都係得甜品冇主菜輕食 適合自己嚟做下嘢或者同朋友飲杯啡傾下偈 佢地最出名嘅係可麗露 見差唔多每枱都有點 不過我地俾個earl grey basque cheesecake吸引咗 擺一陣中間會邊到超軟滑 甚至有少少流心 伯爵茶味好濃 食到明顯嘅佛手柑香味 而且食到幾出嘅芝士味又唔會太甜 咖啡方面 佢地嘅white係用dukes blend 主要係蘋果、焦糖、朱古力風味 Filter coffee有pour over同香港比較少見嘅batch brew 緊係要試下 ٩( ´ᆺ`)۶𓏲𓏱𓏭𓏭Earl grey Basque Cheesecake $58Batch Brew (Ethiopia Suke Quto Washed) $40Latte $40
⿻⿻
𝘴𝘮𝘢𝘭𝘭 𝘨𝘰𝘰𝘥