2020-03-07 9 瀏覽
其實之前去開中環做野都有時會黎呢間越南野食, 今日個FD講開食間越南野,於是我就帶佢黎左呢間啦呢間野個位置唔係咁多, 而大部係都係坐BAR枱位, 不過唔算逼, ~至尊~$98我朋友貪佢呢個係乜都有咁, 係有生熟牛柳片/牛腩/牛肉丸/牛栢葉/扎肉. 好大碗, 真係啱晒D好食得既人, 講返個味道先, 其實就咁睇個咁深色既湯底都覺得應該唔會太差 果然湯底個味係好濃郁, 牛肉味好重,而且又夠熱, 好味, 而牛柳肉片都好嫩口, 值得一提得牛丸係真係有牛味, 因為平時通常食到個D都係冇乜牛肉味, 所以都好難得.~Laksa~$88雖然明知米粉應該會入味d, 不過我都係揀左米線, 喇沙既香味離遠都聞到, 椰汁味好濃, 當中有魚片頭,/豆朴/魷魚/雞蛋, 所有餸都吸晒湯底既精華, 正呀. ~秘製薯條~$38基本上係必食既, 因為佢個明太子味既汁已經羸晒, 薯條既表面仲要係有D辣粉, 所以辣辣地咁好正, 其實雖然仲有其他兩款醬汁但係我次次都只係點明太子汁架ja , 因為真係一試難忘.

~至尊~$98

~Laksa~$88