2021-10-21 21 瀏覽
相信好多中環人平日都係咖啡當水飲,就算有時想飲杯手搖飲品都無太多選擇😮‍💨上次放lunch時經過發現原來巷仔有間手搖飲品店叫NUTTEA🐿🌰☕️唔知新開定開左好耐🤣當然要update下公司既萬歲資料庫啦😜但買左飯又唔想凍曬,唯有拎張傳單study下有咩正野🧐鋪頭主打就係堅果制品,有堅果奶蓋茶、堅果奶茶、堅果奶等等⋯留意番🤣三樣野係唔同既,但我自己就覺得堅果奶蓋撈埋下面啲野飲咪又係一樣,所以第二日同幾個同事去買既時候,我都係揀奶蓋既😝叫左杯菠蘿試🍍杯飲品整好既時候有貼住飲法,我呢啲奶蓋達人就當然唔洗佢教啦🤣先飲蓋,後飲蓋茶是常識吧😎😎😎不過好得意,佢附埋個鏟比你食奶蓋🥄果然!啲蓋多到但要就咁食!我食左好耐都仲有😆堅果奶蓋比我感覺同平時喊香個種奶蓋唔同,佢食落更似忌廉🤔每一啖都有果仁香味,有種好實在Nuts個啲feel,無揸流攤!菠蘿一啲都唔係假味菠蘿🍍無個種地捫糖水底👍🏻飲到新鮮果肉,無死甜,夏天飲好fresh🤩成杯飲完既感覺係十分之飽!當下午茶一流!我個人就覺得間鋪都幾有誠意,堅果成本都唔平,佢用料都新鮮,比起啲糖水珍奶我覺得完全係有💛之作!Ps.下次有人萬歲終於唔洗又咖啡珍奶☕️🧋🥳開心

Ps.下次有人萬歲終於唔洗又咖啡珍奶☕️🧋🥳開心!
2021-10-02