最近去完旅行食到肥左😅諗住戒口唔好飲手搖飲啦😚但係今日嚟到附近工作就幫襯吓朋友嘅小店❤️ 呢間飲品店主打堅果萃取既堅果奶🤎 配上台灣好茶製造出嚟嘅堅果奶茶☕️ 適合Vegan或者乳糖不耐嘅朋友🐮堅果蛋白質營養高而且口味唔會太甜☘️關注健康嘅手搖控絕對可以一試🫶🏻⭐️ 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 🍫堅果大概配上朱古力味有種濃郁嘅口感🤪甜度唔會太高但係可可味好香濃🍩 伯爵茶既配搭比較沉實韻味嘅茶香就淡淡滲出嚟🫅🏻⭐️ 火龍果茶堅果奶蓋 🐲火龍果桃紅嘅顏色就比較夢幻適合打卡📷飲落帶仲清新自然嘅甜度💜 奶蓋配上鮮火龍果肉感覺好Fresh🍉⭐️ 宇治抹茶草莓堅果奶蓋茶 🍵呢杯真係好有驚喜🥹用上宇治抹茶帶絲絲的回甘💚 同微甜嘅草莓奶蓋好平衡🍓 奶蓋好Smooth但唔會有一般Cream既油膩感真係好正🍼⭐️ 黑糖薑薑堅果奶 🫚真材實料用咗堅果磨出來既奶入口比較Earthy🥜 配上黑糖同埋薑味有種溫暖既感覺🍮 飲落去清潤又暖胃

⭐️ 伯爵朱古力堅果奶蓋茶 🍫

⭐️ 黑糖薑薑堅果奶 🫚
宇治抹茶草莓堅果奶蓋茶
黑糖薑薑堅果奶
2024-01-16 348 瀏覽
大家好,今次我到咗一間茶飲店試吓佢哋嘅招牌,真係完全冇預到呢一踏進餐廳,已經聞到濃郁嘅茶香。我決定點咗一杯朱古力堅果奶蓋茶同一杯宇治抹茶堅果奶蓋茶。講真,兩杯都係得嚟滴滴香濃囉!朱古力茶個奶蓋,滑溜得嚟仲有啲嘢嘢嘅堅果碎,加上格雷伯爵茶那個清香,真係飲落去好過癮! 至於宇治抹茶呢,嗬,飲落去茶味真係又靚又濃,抹茶同紅豆嘅配搭經典得黎又唔會太甜膩,真係幾正!而家想同大家講,飲呢啲奶蓋茶,最正嘅方法就係一啖奶蓋,一啖茶,咁樣先至至可以飲到晒嗰種層次分明嘅味道。😍我可以講,呢杯奶蓋茶真係幾有水準,飲完之後心情都好哂,爽到彈起!下次想搵個地方閒下嚟,飲杯奶蓋茶,呢度真係一個唔錯嘅選擇。食物分享仲未完,下次再會啦!👋🍵🌟

2023-08-31 414 瀏覽
焙香奶蓋烏龍茶/ 半糖少冰後 甜度適中,烏龍茶味更突出。偶然飲到堅果碎,有得咬下又多個口感。攪拌均勻後:奶蓋份量都幾多,攪勻後成杯飲品變成奶蓋顏色,飲落都好creamy, 所以都有點油膩的感覺。是邪惡飲品

焙香奶蓋烏龍茶/

半糖少冰後 甜度適中,烏龍茶味更突出。
偶然飲到堅果碎,有得咬下又多個口感。

攪拌均勻後:

2023-05-28 492 瀏覽
呢間店成日都有新品,今期有朱古力主題,亦有MATCHA主題,MATCHA仲有紅豆奶蓋添,愛紅豆既人就唔可以錯過啦!我叫左MATCHA跟堅果奶蓋,MATCHA走甜走冰,甜甜地既奶蓋BALANCE到MATCHA既苦味。另一杯係朋友叫既,係最出名既朱古力奶蓋,佢話好濃既朱古力味,同埋本身係茶底,唔會太膩,而堅果好香,同朱古力伯爵茶MIX埋真係似朱古力奶咁,好特別。呢度價錢唔貴,質素又唔錯,好值得來試下。
2023-03-04
2023-05-20 321 瀏覽
📍NUTTEA中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖Office有人請野飲,冇理由唔飲~嗌app外賣自取同現場落單一樣價。1️⃣伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48我第一次飲呢間就梗係要試咗人氣no.1嘅伯爵朱古力堅果奶蓋茶先。Overall嚟講,兩樣嘢唔太夾。上面個朱古力堅果奶蓋係唔錯嘅,似金莎、繽紛樂、Nutella榛子醬混合嘅味道,都打得幾厚creamy,仲提供左隻木羹可以𢳂住嚟食個奶蓋。但係伯爵茶嘅味同個奶蓋唔係好夾,係兩樣分開嘅嘢,所以我選擇撈勻當堅果奶茶,即時好飲咗!2️⃣粉紅莓好堅果奶蓋茶+寒天 $51呢杯係同事叫嘅,我覺得好好飲!成杯都係酸酸甜甜好似yougurt咁,同埋佢啲寒天真係加得好好!寒天份量好多啖啖都食到一兩粒寒天~再配埋士多啤梨果蓉真係好正
📍NUTTEA
中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖

1️⃣伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48

2️⃣粉紅莓好堅果奶蓋茶+寒天 $51
2023-05-20 264 瀏覽
已數次購買Nuttea, 次次都會買奶蓋茶,中環啊間有OpenRice 優惠,所以每次到中環都會用OpenRice order.價錢平,抵飲!味道方面,我認為好真材實料,茶味唔淡,適中,而最精粹係上面嘅奶蓋。食落芝士味唔算超濃,係用淡芝士,但有芝士味。而且主打堅果🌰,會有細碎堅果混合喺面。無論芝士混合茶,或分開先食芝士後飲茶,味道依然好飲👍🏻👍🏻😆。推薦!間鋪好細,無企位/坐位慢慢歎~不過無影響,我都會拎走飲。服務方面無咩好壞,正常工作,裝修簡潔,細都還骨緻,光線夠,中環地貴,細細一間鋪,做到質素已經好好繁忙時間會排好長隊,所以要記得提早手機落單。個人小tips: OpenRice 落單+(以我所知)選擇中環分店=$20幾蚊一杯野飲最抵攻略*記得留意攻略會因店舖優惠政策改變。
所以每次到中環都會用OpenRice order.

價錢平,抵飲!

繁忙時間會排好長隊,所以要記得提早手機落單。

最抵攻略

*記得留意攻略會因店舖優惠政策改變。
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋茶
  • 茉莉奶蓋茶
天氣熱少少行兩步都想飲凍野預計夏天d茶飲舖又開到成行成市但暫時黎講nuttea真係無得輸粉紅莓好堅果奶蓋茶堅果奶呢回事勁野,無牛奶亦無化學奶精係標榜健康可以日日飲既奶茶,加上佢d勁豐富既果莓味加埋佢勁creamy既奶蓋係絕對物有所值,真係唔好再話偏貴,你癮起就可以去啪返杯,完全唔怕有罪惡感宇治金時堅果奶蓋茶奶蓋面有d紅豆粒粒,建議搞勻佢黎先飲咁就有齊抹茶既微澀、紅豆既淡甜同埋奶蓋既微妙咸味值得一讚係佢仲有附送埋隻木匙應該係俾你不d奶蓋或配料黎食

天氣熱少少行兩步都想飲凍野
預計夏天d茶飲舖又開到成行成市
但暫時黎講nuttea真係無得輸

粉紅莓好堅果奶蓋茶
堅果奶呢回事勁野,無牛奶亦無化學奶精
係標榜健康可以日日飲既奶茶,
加上佢d勁豐富既果莓味加埋佢勁creamy既奶蓋
係絕對物有所值,真係唔好再話偏貴,
你癮起就可以去啪返杯,完全唔怕有罪惡感

宇治金時堅果奶蓋茶
奶蓋面有d紅豆粒粒,建議搞勻佢黎先飲
咁就有齊抹茶既微澀、紅豆既淡甜同埋奶蓋既微妙咸味
值得一讚係佢仲有附送埋隻木匙
應該係俾你不d奶蓋或配料黎食
2023-04-11
2023-03-13 192 瀏覽
食完晏行陣街,有啲口渴便到附近搵野飲,見前面街巷仔入面有間Nuttea,就飲佢先。飲過公司樓下個間好好飲,唔知呢間分店如何呢?朋友諗都唔諗就點左推介飲品,佢話見到限定100杯,霸一個quota先喎。自己望住個餐牌,覺得好多野都想試,但最後又係叫番平時常飲個杯,哈哈😝🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶搵左金獎又係受歡迎飲品嘅Top1,點都應該唔會差嘅😏先吃一口堅果奶蓋,嘩‼️勁香勁滑仲好厚身,軟綿綿嘅忌廉口感,上面灑了朱古力粉,濃郁朱古力味,而且完全唔甜,勁正。伯爵茶清香回甘,齋飲已經好好飲,用餘下一半的奶蓋搞混做奶茶,變成朱古力伯爵奶茶一樣咁正,基本上比我搶晒黎飲😅太好飲,唔止試一啖啦…🍌香蕉燕麥堅果奶自己點左一直飲開嘅香蕉燕麥,要無糖,個人覺得淨係香蕉嘅甜度已經夠了😊杰身香甜,仲有一片片燕麥,飲落有啲野咬下咁幾正,呢杯係飽肚之選。好飲好飲~唔同分店都無失手噃😋

🍫伯爵朱古力堅果奶蓋茶

🍌香蕉燕麥堅果奶

好飲好飲~唔同分店都無失手噃😋
2023-03-11
2023-03-12 137 瀏覽
Nuttea 🌰呢度喺中環近上環一帶,大街小巷裏邊,都唔難搵嘅!宇治金時堅果奶蓋茶 🍵飲過nuttea 好幾次,依然對奶蓋念念不忘,呢度嘅奶蓋係有啲堅果咬口,仲有少少沙冰嘅感覺;宇治金時茶底味道濃郁,配埋紅豆嘅甜味啱啱好😗我嗌咗半糖,不過如果全糖嘅話會好啲🤪🤪 但為咗健康都冇計另外一杯係朱古力咖啡奶蓋,啲咖啡係即刻炮製,所以都等咗一陣;mocha 連奶蓋,又係另一種嘅享受😎佢嘅外賣紙袋好方便,可以拎返屋企慢慢飲
Nuttea 🌰
呢度喺中環近上環一帶,大街小巷裏邊,都唔難搵嘅!
宇治金時堅果奶蓋茶 🍵
我嗌咗半糖,不過如果全糖嘅話會好啲🤪🤪 但為咗健康都冇計

佢嘅外賣紙袋好方便,可以拎返屋企慢慢飲
2023-03-11 99 瀏覽
NUTTEA 在中環有分店,經過附近就去看看吧。店舖位於皇后大道中,裝修跟其他店差不多。飲品有幾個系列選擇,可因喜好選擇合適的甜度和冰塊,不用怕口味不合適🙈。-▪︎伯爵朱古力堅果奶蓋茶 HKD$48這杯是得獎飲品🤩,而且每天限量100杯,用純朱古力和格雷伯爵茶製成。奶蓋口感綿密,味道微甜惹味。茶底清香濃厚,跟奶蓋很配合😋。-▪︎滿杯葡萄 HKD$40用新鮮水果製成的水果茶,飲品是紫色的賣相。飲品味道酸酸甜甜的,味道清新解渴,是杯較開胃的飲品。-

NUTTEA 在中環有分店,經過附近就去看看吧。

▪︎伯爵朱古力堅果奶蓋茶 HKD$48

▪︎滿杯葡萄 HKD$40

2023-03-08
10 分鐘 (外賣自取)
今天有事要出中環,吃過午飯,想喝一些手搖飲品。從前聽過很多朋友說NUTTEA的飲料與別不同,一直也記在心上。不過,工作和住的地方附近並沒有這間店的分店,所以一直也沒有機會品嚐一下。既然今天有機會遇上它,怎能不給NUTTEA一個機會,了解一下它是怎麼樣的一間店舖。看過店內menu,估不到它所有的飲料也是以堅果奶為主。嘩!很健康哦!如果工作地方附近有這間店,我想我一定會把它作為我的午餐首選,代替代餐😆。今次和丈夫分別選了香蕉朱古力堅果奶(Choconana nut mylk)和伯爵朱古力堅果奶蓋茶,想試吓有奶蓋和沒有奶蓋的分別。我們先試香蕉朱古力堅果奶,感覺不錯,朱古力和香蕉果然是夾的,堅果奶的味道也配合得很好。不過,感覺上比較家庭feel,可能我在家裏也能弄出這樣的感覺(堅果奶加朱古力粉加香蕉)之後,我們一起品嚐伯爵朱古力堅果奶蓋茶,嘩!!!!超級好味!一杯飲品有多種層次,面頭的奶蓋西環,可以用店舖給的木匙羹吃,猶如雪糕一樣。喝伯爵茶的時候,味道也非常濃郁。把奶蓋和伯爵茶混合在一起喝,又是另一個層次。老公說這杯飲品有酒店級數,甚或勝個酒店的普通朱古力或伯爵茶。一定會再encore !
今天有事要出中環,吃過午飯,想喝一些手搖飲品。

2023-02-23 86 瀏覽
近幾年台式茶飲店係香港大行其道,幾乎每條街都會有茶飲店~今日朋友話未試過堅果奶茶就去左搵NUTTEA~記得第一次見到NUTTEA既時候其實係係新蒲崗,短短幾年佢已經開左好多分店~港島都見到佢既身影。今日我地兩個試左人氣排行榜既頭兩位--伯爵朱古力堅果奶蓋茶同埋宇治金時堅果奶蓋茶伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48同其他奶蓋茶唔同既係奶蓋本身亦係用左朱古力製作,整杯都充滿住可可香味,奶蓋本身好RICH 而下面既茶底亦有好香既堅果同茶香味~加埋一齊會中和左膩感我簡左半糖都覺得夠甜,而且食到堅果既感覺好似好健康罪惡感減一~~宇治金時堅果奶蓋茶 $47朋友簡左喱一款宇治金時堅果奶蓋茶,大力讚佢唔算好甜又有好出既抹茶香味!!喱一款既奶蓋味道冇咁強烈,相對朱古力比較清新,亦會感受到多D茶底既香味飲得多普通台飲,偶然轉下口味飲堅果奶茶都覺得好正!!
就去左搵NUTTEA~

伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $48
我簡左半糖都覺得夠甜,而且食到堅果既感覺好似好健康
罪惡感減一~~

宇治金時堅果奶蓋茶 $47

飲得多普通台飲,偶然轉下口味飲堅果奶茶都覺得好正!!
2023-02-21
2023-02-21 111 瀏覽
必試主打堅果奶蓋店🥕伯爵朱古力堅果奶蓋茶$48⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️飲品有附帶木匙羹,方便可以畢起表面既堅果奶蓋,因為堅果奶蓋都幾杰身下,雖然偏杰身但都好滑,而且飲完都幾飽下。堅果奶蓋好香奶味,重點堅果味勁香,又好香濃朱古力味,再配上比較清新既伯爵茶香,令到堅果奶蓋成件事冇甘膩。🥕焙茶堅果奶茶$40⭐️⭐️⭐️☆☆焙茶幾香,茶味清新得黎又出色,又有點玄米茶既感覺,不過堅果奶既味會再出色d,好重堅果奶味。======詳情======NUTTEA (兆英商業大廈)中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖================
必試主打堅果奶蓋店

🥕伯爵朱古力堅果奶蓋茶$48⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🥕焙茶堅果奶茶$40⭐️⭐️⭐️☆☆

焙茶堅果奶茶

焙茶堅果奶茶

======詳情======
NUTTEA (兆英商業大廈)
中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖
================

2023-02-20 68 瀏覽
星期五又係時候乘機同同事去鬆一鬆,買返杯零負擔嘅純素茶飲先,發現新紙杯印住”Love Animals Peace w/ Earth”,有留意佢哋指定分店,定期捐款到守護動物嘅團體,特別有意思。宇治金時堅果奶蓋茶 $47呢度嘅奶蓋茶,我次次都會跟住建議飲法飲,先試濃濃堅果奶蓋,再飲啖茶底,最後先攪勻慢慢飲。鍾意飲到抹茶嘅茶澀味,咁先夠香,如果多啲紅豆就更好喇!香蕉燕麥堅果奶 $40鮮打嘅香蕉蓉好夠濃,加哩燕麥特別健康,飲完成杯已經飽咗,可以當代餐。

宇治金時堅果奶蓋茶 $47

香蕉燕麥堅果奶 $40
香蕉燕麥堅果奶
香蕉燕麥堅果奶

• 香蕉燕麥堅果奶
2023-02-15 59 瀏覽
今日同朋友經過上環lunch後, 口渴諗住買杯野飲,轉入後行就見到Nuttea即刻試下粉紅莓好堅果奶蓋茶!比佢個相吸引左。⭐️粉紅莓好堅果奶蓋勁量奶蓋,粉白色奶蓋配上士多啤梨茶,外賣勁吸引。首先試左幾啖奶蓋,味道濃厚外,有淡淡莓味,口感順滑,仲有啲花生碎可以配住食有口感。 然後士多啤梨酸酸地好醒胃。攪拌幾下mix起黎,酸酸甜甜飲唔停。朋友叫左季節限定既香芋堅果奶,堅味味突出,同芋頭味非常配合。兩款飲品都好岩我地,我就鍾意水果帶酸味道,朋友就鍾意堅果奶香滑味道!

⭐️粉紅莓好堅果奶蓋

勁量奶蓋,粉白色奶蓋配上士多啤梨茶,外賣勁吸引。

下午茶