2010-03-19 206 瀏覽
朋友生日訂左位黎呢度試buffet, 我係第一次黎既....入到黎環境, 感覺都幾古老feel, 燈光暗暗的, 我地坐既位置, 感覺好似坐緊走廊咁講番食物先, 之前都睇過樓下d食家comment, 話呢度少熱葷, 凍海鮮甜品都ok既, 但夾食物時, 有個膠架頂住就真係好唔方便, 都唔知起上定下夾好, 雖然可能同衛生有關....但咁樣有d唔暢快唔好生蠔既我, 比朋友游水我食左一隻, 都好新鮮, 佢地話分creamy同海水長蟹腳就好多肉, 己切開一半, 方便客人食用, 呢樣幾細心既, 但我覺得味道咸左少少其實同樓下既食家差唔多, 大頭蝦無味, 仲差過去左殼既凍蝦, 起碼去殼果d又爽又有味丫刺生任拎, 唔使配給, 三文魚, 吞拿魚,(厚切架) 甜蝦, 北寄貝仲有d壽司, salad咁....但我覺得一般喇熱葷我只係食過燒牛肉 <----呢個都好好味天婦羅蝦同蕃薯<----不是即叫即炸, 尾升再食時個皮已經有少少淋淋地喇有個唔知係咪宮保蝦仁<-----ok la炒飯<----咁飽肚就緊係無食喇湯有2款, 只記得磨菇湯, 都ok架, 但如果佢多d磨菇茸會更好甜品我

仲有d壽司, salad咁....但我覺得一般喇

熱葷我只係食過燒牛肉 <----呢個都好好味

有個唔知係咪宮保蝦仁<-----ok la
炒飯<----咁飽肚就緊係無食喇

甜品我覺得只得一樣好食, 其他果d好甜囉, 有隻食左一啖就令我非常難忘.....之難食, 係綠菜cream brulee, 勁唔好食囉
, 最好味就係我既至愛,
麵包布丁
呢度係無雪榚架....差左d囉, 而家好多buffet都有高級雪榚食架嘛, 有點兒失望
生蠔
凍海鮮