2023-06-22 70 瀏覽
生日就梗係要食一餐omakase,睇咗關注組好耐於是就決定去鮨中本嗰度試先付:特別鍾意上面嘅小魚乾,香脆可口伊佐木魚:同其他白身魚比肉質較柔軟,魚味較重深海池魚:有種淡淡既柚子香,幾特別,但又冇搶走魚味東海鱸:係日本屬於貴價魚,相當有趙口赤身:醬油漬做法,但又唔會過咸,控制相當好中拖羅、大拖羅:比赤身肥美好多,而且反映到師傅嘅刀功,可謂齒頰留香。中拖油脂味唔太重,但又有d彈口魷魚:落咗柚子鹽,不過個人覺得略嫌太多,食落比較黐牙馬糞海膽軍艦:本身海膽嘅賣相極好,入口果然鮮甜,猶如幸福炸彈左口魚:平時都食唔少炙燒左口魚,今次冇燒過嘅,個味道又有啲唔同,有一個全新嘅感受深海池魚:加左蔥同埋紫蘇葉,食落好有層次,魚味香濃小肌:食落去比較濕潤,啲魚汁會不停咁必出嚟,相當難處理好嘅食材,但我覺得師父都做得唔錯毛蟹:首先放一層蟹絲,再將完整嘅蟹腳放上面頭,鮮甜好食長笟貝:個名大概係咁,好彩有經理話畀我知佢嘅譯名,係日本嚟講係比較稀有嘅貝類,口感有啲似象拔蚌燒海鰻:由內廚燒好,再即刻奉上,啖啖焦香吞拿魚小卷:另外都係配左少少日本蔥,完美嘅收尾玉子:甜到有少少以為食緊蛋糕甜品:藍莓乳酪慕斯,非常清新,加

先付:特別鍾意上面嘅小魚乾,香脆可口

伊佐木魚:同其他白身魚比肉質較柔軟,魚味較重

深海池魚:有種淡淡既柚子香,幾特別,但又冇搶走魚味

東海鱸:係日本屬於貴價魚,相當有趙口

赤身:醬油漬做法,但又唔會過咸,控制相當好

魷魚:落咗柚子鹽,不過個人覺得略嫌太多,食落比較黐牙

深海池魚:加左蔥同埋紫蘇葉,食落好有層次,魚味香濃

毛蟹:首先放一層蟹絲,再將完整嘅蟹腳放上面頭,鮮甜好食

燒海鰻:由內廚燒好,再即刻奉上,啖啖焦香

吞拿魚小卷:另外都係配左少少日本蔥,完美嘅收尾

玉子:甜到有少少以為食緊蛋糕

甜品:藍莓乳酪慕斯,非常清新,加上薄荷葉,畫龍點睛