新年期間中環區好多公司都未開工,但唔好以為就會好冷清,我哋呢啲識飲識食就係逆向思維,特登嚟中環shopping添食嘢,今年嘅新年,特別有氣氛,滿街都是外國旅客😬呢間中環茶記,坐落喺中環的威靈頓街,門口有五光十色的霓虹燈館, 十分搶眼,左龍右鳳,好有六、七十年代的懷舊風👍🏻特別係櫥窗𠴱幾支綠寶橙汁,正正是六、七十年代經典的出品😀部份牆身和地板,都用上懷舊的紙皮石,這裏一共有三層,地方闊落,客人用餐的空間感十足,新年期間亦很旺場,證明頗受歡迎👏🏻由於樓下已經滿座,店員安排我哋上二樓雅座卡位,欣賞着周圍懷舊的照片,有點進入時光隧道的感覺,這裡平日下午茶時段,還有特別的優惠,真是旅遊的另一個選擇👍🏻叫了一個「鐵板甜酸蝦球雙麵王」,真的不敢相信,在這中環黃金地段,也只售$78元,大大隻蝦球,脆卜卜的麵底炸得香脆可口,配上甜酸醬和菠蘿🍍,開胃好味,正😋楊州炒飯,相信大家都食得多,但係要有水準的,就唔係間間都做得到,我夠膽講一句,呢度嘅楊州炒飯,包你滿意,乾身不膩,配料足,廚房有料到👍🏻👍🏻👍🏻再嘆埋香港人至愛「懷舊龍鳳可樂」、「懷舊紅豆冰」,真係大大滿足,呢度啲侍應工作甚有效率,出餐快而準,食物質
特別係櫥窗𠴱幾支綠寶橙汁,正正是六、七十年代經典的出品😀
龍鳳檸樂
懷舊紅豆冰
再嘆埋香港人至愛「懷舊龍鳳可樂」、「懷舊紅豆冰」,真係大大滿足,呢度啲侍應工作甚有效率,出餐快而準,食物質素又高,呢餐埋單竟然唔使$200元,真係不敢相信,極度推薦🤩🤩🤩
龍鳳檸樂
懷舊紅豆冰