2022-01-05 111 瀏覽
Cafe其中一位店主喺澳洲住過🦘發現香港食唔到正宗嘅味道 所以就開左呢間店✨澳洲風格最大賣點係牛油果🥑同colourful嘅擺盤 色彩繽紛 賣相吸引 食落都開心啲🥳.📌Good Day 2.0 $138同平時嘅ADB食材差唔多:炒蛋, 酸種麵包, 薯餅, 煙肉, 香腸, 火箭菜, 煙三文魚, 牛油果同車厘茄😆值得講嘅係 牛油果真係同平時食到嘅唔同🥑澳洲牛油果相對上軟滑啲同埋帶啲酸味 食落冇嗰種好膩嘅感覺😎薯餅都炸得好脆 好香口 仲有調過味 同supermarket買嗰啲唔同🥔酸種麵包烘到好脆 包身夠煙韌🥰最鍾意係用左mixed seeds嘅麵包 多左啲香味 又健康啲❤️不過都幾薄身 同埋加左橄欖油落去 搞到有啲淋🥺個炒蛋蛋味都幾濃 但係有啲過熟🥚整體嚟講有啲油膩 可能腸仔煙肉同炒蛋都多油 所以食完成個盤都係油🙈.📌Croissant French $98呢到嘅牛角包窩夫用左西多士嘅做法 加左啲蛋漿 所以做到外面好脆入面就保持到煙韌酥脆🧇🥐原本牛角包帶甜味 所以牛油味唔太濃香🧈食落有啲似菠蘿包嘅味🤣隔離仲有蜜糖 不過就咁食已經夠甜🍯平時多數都係會加啲水果擺盤 但呢到仲多左ricotta c

📌Good Day 2.0 $138
Good  Day  2.0

📌Croissant French $98
呢到嘅牛角包窩夫用左西多士嘅做法 加左啲蛋漿 所以做到外面好脆入面就保持到煙韌酥脆🧇🥐原本牛角包帶甜味 所以牛油味唔太濃香🧈食落有啲似菠蘿包嘅味🤣隔離仲有蜜糖 不過就咁食已經夠甜🍯平時多數都係會加啲水果擺盤 但呢到仲多左ricotta cheese同自家製藍莓糖漬🫐酸酸甜甜 中和到croffle嘅甜膩感💕
Croissant French

📌Flash Green $59
呢到嘅smoothie係超推介‼️出色過主食好多😍首先個配搭好特別 睇落青BB但完全冇草青味🌱用左牛油果, 羽衣甘藍, 菠蘿, 蘋果, 香蕉, 青瓜, 檸檬, 薄荷葉 飲落好清新 仲好健康✨唔會好似平時啲smoothie咁溜😋
Flash  Green

📌All Day Brekkie $59
呢杯相對上甜少少 但都係好清新嘅感覺👍🏻係用左雲尼拿味嘅 Greek yogurt 所以唔會好酸🍦再加左蜜糖, 牛奶, 香蕉同muesli 好有咬口又增加飽肚感🥰
All  Day  Brekkie

Good  Day  2.0