2019-06-14 113 瀏覽
今日下午約咗朋友係中環行街,行到攰攰地上網搵下附近有咩嘢食,見到呢間一起食堂又幾吸引所以去試試。店舖不大座位不算多但感覺親切。————————冷泡茉莉毛尖茶茶味不錯,行到成身汗飲番杯有助降溫,而且無糖,啱晒我!————————蔥油雞肉乾拌麵台灣地道菜式,炎炎夏日必點,非常清爽。雞肉嫩滑,乾蔥及雞油炸成的蔥油味濃,配著我最愛嘅烏冬,一口接一口停不了。————————原條蒲燒鰻魚飯原條鰻魚份量好足,味道帶焦香,食落魚肉嫩滑,皮脂肥美,有充足醬汁,另外亮點係半熟溫泉蛋用來拌飯一流。————————配菜午餐附送嘅配菜都唔差一啲都唔馬虎,有迷你番薯仔、黑木耳、沙律,我同朋友都覺得好味,清晒!————————鹽酥雞、炸花枝丸鹽酥雞外皮酥脆,肉質滋味,唔會話好油膩,讚!;炸花枝丸不過不失,都算爽口彈牙。————————總括,食物質素及服務都不錯,落單及上菜速度快,價錢不算貴,值得一試!

店舖不大座位不算多但感覺親切。

冷泡茉莉毛尖茶

茶味不錯,行到成身汗飲番杯有助降溫,而且無糖,啱晒我!