❀ Cosha #中環 ❀❗️中環新開簡潔Cafe 但係價錢略貴❗️——————————————————位於中環嘅新Cafe‼️名稱Cosha嘅意思係coffee+shisha,不過soft opening就未提供shisha,主要都係啲小食、飲品。分量唔算好大,味道正正常常,不過plating算花心思🤣聽講店主係由澳洲同紐西蘭返嚟,所以保留咗澳洲cafe擺盤精美嘅特質👌🏻環境裝修簡潔,主要都係白色嘅餐枱配上少許金色點綴,加入圓拱型嘅元素都算舒適,但未有太大嘅特色🙈。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Crispy Gee $128 (3/5)包括poached egg、炸雞、牛油果同埋sourdough。Sourdough酸味夠突出,微韌。調味主要用千島醬同埋七味粉,炸雞有另外再醃製,覺得味道同KFC嘅炸雞相似🙈表面再加上少許蜜糖,但略嫌有少少鞋。另外,牛油果冇調味,感覺有少許單調。感覺定價稍為有啲貴,份量唔算好大。.☞ Cosha bowl $78 (3.5/5)呢個就相對飽肚得多!係健康嘅açai bowl,主要用莓同香蕉打成,表面再有少許士多啤梨、藍莓,另外仲有一甖granola👌🏻。唔算好特別不過勝
❀ Cosha #中環 ❀
❗️中環新開簡潔Cafe 但係價錢略貴❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷

☞ Crispy Gee $128 (3/5)
Sourdough酸味夠突出,微韌。
感覺定價稍為有啲貴,份量唔算好大。
Crispy  gee

☞ Cosha bowl $78 (3.5/5)
呢個就相對飽肚得多!
唔算好特別不過勝在健康飽肚。
Cosha  bowl

☞ All Day Brekkie $88 (3.5/5)
算係配搭較為簡單嘅smoothie。
主要用上香蕉、蜜糖同埋vanilla yogurt,味道以淡淡的香蕉味為主,未算好獨特🙈。
All Day Brekkie

☞ Taro Latte $45 (3/5)
好欣賞佢加入左大量芋頭蓉。
不過飲品本身就有啲香精味。
最終淨係食晒底下嘅芋頭蓉。
——————————————————
✨整體味道: 3/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 3.8/5
✨性價比: 3/5
✨再訪興趣: 3/5
💞整體來講
可能係今次挑選嘅食物唔算咁特別,所以overall冇好impressive,分量略嫌有啲少😶不過應該係附近幾條街唯一嘅Cafe,亦都算坐得舒適。到訪當日係試業第一日,希望之後會更有進步!

Cosha  bowl