2022-09-05 129 瀏覽
眾所周知中環地段嘅餐廳唔係人多就係好貴㗎啦!我地發現佢係中環入面係較為平民嘅餐廳💁🏻‍♀️,係假日只不過等咗3分鐘左右就有位啦~ 餐廳整體環境較昏暗同狹窄,牆身貼滿咗台灣🇹🇼嘅電影海報,相當有特色~-蒲燒鰻魚飯🍱 - HKD99望完環境嘅我地好快點嘢食啦🤤。 首先我地先叫蒲燒鰻魚飯🍱,要講嘅係上菜速度極快呀!💨 由我地落單到上菜只不過係5分鐘嘅時間😂,鰻魚飯嘅賣相十分誘人,厚厚嘅魚身燒到金黃色兼有少少焦邊😋,而醬汁都有水準,甜度適中之餘亦不失香味👃🏻,配上大量飯素及流心蛋🥚, 一口氣食落口又甜又香,值得一提嘅係雖然我地叫咗半條鰻魚,但份量都好多😙, 以性價比黎講真係超值呀!🤑蔥油雞肉乾拌麵🍜 - HKD79之後我地就叫咗蔥油雞肉乾拌麵🍜 ,上菜時就聞到淡淡嘅蔥油香味,而雞肉及炸蒜份量都相當多,比較大食嘅人士都唔會怕唔夠飽呀😆,麵底比較寬身,口感彈牙,可惜雞肉比較乾身,食落口感覺似雞胸肉,味道較淡及無嫩滑嘅感覺🥴。每份餐都附上一份小食🍱及清湯🥣,清湯飲落胡椒味比較重,適合餐前開胃,而小食就有日式沙律、甜薯及泡芙,味道不過不失😆。整體而言今餐係相當滿足嘅一餐👍🏻,而味道加上性價比高嘅優點亦難
蒲燒鰻魚飯🍱 - HKD99

蔥油雞肉乾拌麵🍜 - HKD79

配菜

整體而言今餐係相當滿足嘅一餐👍🏻,而味道加上性價比高嘅優點亦難怪一起食堂咁受中環打工仔歡迎!😋 如果唔係假日去嘅朋友仔可能要早啲去搵定位啦😉
2022-09-04
配菜