2018-10-26 843 瀏覽
🇹🇼吃什麼?山長水遠過海去到中環 吃什麼?有留意開 我到目前所介紹既都係台灣菜原因好簡單 我太愛台灣身在香港 心在台灣講返 吃什麼好似係台灣人開👏🏻👏🏻時間下午兩點左右去到好驚食飯時間多人 所以晏少少好彩都有二人位即入唔洗等👍🏻👍🏻 .叫左一個 紅糟豬扒飯🍚完全唔知紅糟係咩上網搵返先知 係紅酒滓會有微微 酸酸的味但我竟然食到既係辣味因為佢配菜轉左咖哩魚星個微辣令我食唔到酸但朋友只吃豬扒就吃到微酸味唯有 下次食豬扒先朋友以為微酸味係變左但上網查左係正常既就無問題普通既咖哩魚旦 但有薯仔👍🏻 豬扒 炸到 外脆內嫩我覺得好好食👍🏻👍🏻👍🏻值得一試!甘配菜仲有少少炸豆角我超喜歡👍🏻👍🏻 個飯 比較濕 有點扣分但整體都okay如果我下次去 我會叫多d朋友去 再試過豬扒!另外 朋友點了 滷肉乾拌麵🍜好多既肥豬肉可能會令好多女性怕怕但對於男仔既我覺得唔錯麵質又唔錯仲有菜脯 個口感都唔錯👍🏻但就好似細碗左少少飲品就試左杯炭焙烏龍茶🍹有炭焙味既烏龍茶都有茶味 唔係難飲都平 甘既size $16聽聞蛋餅都好正但我真係食唔到甘多要下次試!! ......俾分既話我會食物:4/5環境:4/5服務:4/5(水
🇹🇼吃什麼?

山長水遠過海去到中環 吃什麼?
有留意開 我到目前所介紹既都係台灣菜
時間下午兩點左右去到
好驚食飯時間多人
所以晏少少
好彩都有二人位
即入唔洗等👍🏻👍🏻 .

叫左一個 紅糟豬扒飯🍚

甘配菜仲有少少炸豆角
我超喜歡👍🏻👍🏻 個飯 比較濕 有點扣分
但整體都okay

如果我下次去
我會叫多d朋友去 再試過豬扒!

另外 朋友點了

都有茶味 唔係難飲
都平 甘既size $16

聽聞蛋餅都好正
但我真係食唔到甘多
要下次試!! .....

俾分既話我會
食物:4/5
環境:4/5
服務:4/5(水要自助,但店員有禮貌說謝謝)
價錢:偏貴(但考慮到地段,尚可合理)

地址:中環雲咸街77號嘉兆商場大廈地下A號鋪(石板街行上去轉左)

#台菜#台灣菜#台灣美食#香港美食#中環#中環美食#吃什麼#whattoeat#紅糟豬扒飯#滷肉乾拌麵#炭焙烏龍茶#咖哩魚旦#薯仔#豆角#食咩#美食#香港#滷肉#菜哺#紅糟#石板街#雲咸街#過海#港島美食#港島#d_don_food#蛋餅
紅糟豬扒飯
滷肉乾拌麵