放工人士返屋企前想先食埋飯,呢度嘅上菜速度同味道都恰到好處。每次嚟都必定叫蕃茄湯通粉配牛乳滑蛋,再揀配菜。佢有幾款湯底,蛋都可以轉芝士,但始終蕃茄湯滑蛋最合口味。今次配菜叫瑞士汁雞翼,望menu已經見到係全翼,但上檯嘅時候都俾佢嘅份量wow了一下,係好厚肉好大隻嘅「一對」雞翼。瑞士汁非常香濃,不是死甜,醬汁都滷晒入肉好入味。我係對拆骨有略略抗拒嘅人,但都食得好滋味,會好樂意再食嘅程度。蕃茄湯偏濃、有茄肉、但不杰,略甜但鮮蕃茄平衡到,配通粉就perfect。滑蛋有明顯奶香,但質感偏散,加上半熟狀態好易融入咗湯底入面,個人口味吧,可能有人會幾中意,但我會期望成形一點嘅蛋。整體而言都係夾嘅,是另類嘅all day breakfast吧!蕃茄湯通粉配牛乳滑蛋賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️瑞士汁雞翼賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️瑞士汁仲有得配雞髀,其實真係幾抵食🫶🏽

賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

瑞士汁仲有得配雞髀,其實真係幾抵食🫶🏽
2022-05-30
  • 瑞士雞翼