2021-01-15 1365 瀏覽
呢間一定係我喺中大最愛嘅canteen💕雖然個價錢喺大學嚟講係貴啲 等位又耐 但係野食真心高質 環境又舒服😌所以難得番嚟食lunch 等到兩點都照食🙌🏻.旬之野菜飯+自家製咖喱汁+日式炸雞肉🍗 $28(+6 +14)喺大學要食得健康真係好難 但係呢到完全可以‼️飯會跟一大堆雜菜 每次都好似有啲唔同🤣味道好淡 似就咁加油烚熟 我自己覺得清清地都唔錯😆好多人都話呢度嘅炸雞係必食 有兩大舊😍佢個雞皮真係炸到好脆 食落唔會好油 炸皮都唔算太厚 雞肉都幾滑😋原本以為就咁食炸雞會好dry 所以加咗咖喱汁🍛不過原來佢個炸雞會跟sauce~我同朋友都覺得個咖喱汁麻麻地 味道都係好淡帶少少鹹味 冇乜咖喱味🙈咖喱入面都有啲雜菜 同埋佢係純素嘅 適合純素食者🌱個人唔建議大家加錢嗌 佢個蘋果洋蔥汁正好多🧅.旬之野菜飯+韓式泡菜豬軟骨🐷 $28(+18)好似未見有人叫呢個餸 所以就嗌嚟試下😝原本expect佢會有好多泡菜同埋好辣🌶但係睇相都見到...冇泡菜嘅 有啲伏🤣不過食落係有少少辣嘅🤏🏻但係個豬軟骨係幾好食🥰同炸雞一樣都係有兩舊😌炆得好腍 啲軟骨好有咬口 肉質唔會鞋口幾嫩滑🤩但係個人覺得食完唔算太飽 如果肚餓
旬之野菜飯+自家製咖喱汁+日式炸雞肉

旬之野菜飯+韓式泡菜豬軟骨🐷 $28(+18)
好似未見有人叫呢個餸 所以就嗌嚟試下😝原本expect佢會有好多泡菜同埋好辣🌶但係睇相都見到...冇泡菜嘅 有啲伏🤣不過食落係有少少辣嘅🤏🏻但係個豬軟骨係幾好食🥰同炸雞一樣都係有兩舊😌炆得好腍 啲軟骨好有咬口 肉質唔會鞋口幾嫩滑🤩但係個人覺得食完唔算太飽 如果肚餓嚟食一定唔夠🧐下次可以叫佢多飯多菜🍚
旬之野菜飯+韓式泡菜豬軟骨

旬之野菜飯+自家製咖喱汁+日式炸雞肉