2023-02-14 193 瀏覽
今日食完個唔飽又唔值嘅炸雞餐後,仍然有啲餓,於是落咗車後,行過嚟搵食,由於正值學生放午飯時間,成條協和街都好多人,呢間都唔例外,但聽到個收銀話有位,又入嚟試吓。之前食過牛腩、牛筋、豬手及丸類,都幾對版,今次試下未試過嘅嘢,點知就出事啦!我叫嘅係雲吞水餃麵,先咬一口水餃,已經唔對路,嚡口嘅,再嚟雲吞,一樣唔掂,實心得嚟,得啲豬肉,無蝦,真搵鬼笨,好在啲麵依然爽口無鹼水味,個湯有啲大地魚味,如果唔係,都幾難食落去。再食落去,水餃居然有渣,係食唔落要𦧲出嚟嗰隻,完全唔掂,明顯竹筍太老身,至於雲吞就終於食到蝦,但只有一隻咁多,而且實肉唔得爽。水餃皮同雲吞皮都係一樣,死實實,唔得滑。下次要幫襯嘅話,都係要返其他穩陣啲啦!
下次要幫襯嘅話,都係要返其他穩陣啲啦!
雲吞水餃麵