二訪湯底米線差好多👎,小食餸菜出色👍!・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🦑 涼拌墨魚頭 HK$45 👍・味道:墨魚頭有醃過。加埋個汁幾出色,係輕身似喼汁。配埋重味蒜粒very nice!・口感:爽彈開胃仲要一口size,一咬即開,0筋!🍜 酸辣小鍋米線 HK$31起餸菜 > 腩肉HK$10、蘿蔔HK$7、豬耳HK$9・整體:餸好食但米線湯底唔得。・餸菜:腩肉入味,肥瘦均稱,不過肉塊時大時細。蘿蔔偏淋但未到入口即融,不過真係好甜0渣!豬耳唔係爽脆size但大條入味。・湯底:得咸,where’s the酸and the辣?個酸只嚟自酸菜⋯冇食酸菜嘅話個湯底淨係鹹only,辣都冇乜。但我嗌小酸小辣,仲有BB酸/BB辣揀添喎-3-・米線:偏淋冇咬口,幾掛湯。・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・🤰性價比:中~🤰9衝度:可試~🤰結論:涼拌墨魚頭要食,腩肉蘿蔔都出色!湯底同米線我無語⋯・・・・・・・・・・・・・・・・・・・・環境:預咗係小店逼迫size,衛生程度仍然keep住偏污糟。隔雜枱卡位最入放咗貨都要求二人位逼埋一邊,另一個客人半邊身係離開張枱,癲⋯⋯
二訪湯底米線差好多👎,小食餸菜出色👍!

🦑 涼拌墨魚頭 HK$45 👍

・口感:爽彈開胃仲要一口size,一咬即開,0筋!
涼拌墨魚頭

🍜 酸辣小鍋米線 HK$31起

餸菜 > 腩肉HK$10、蘿蔔HK$7、豬耳HK$9

・整體:餸好食但米線湯底唔得。
・米線:偏淋冇咬口,幾掛湯。
酸辣小鍋米線

🤰性價比:中~
🤰9衝度:可試~
🤰結論:涼拌墨魚頭要食,腩肉蘿蔔都出色!湯底同米線我無語⋯

2023-04-05
涼拌墨魚頭