2024-01-15 1240 瀏覽
雖然今日星期六晚飯時間,但門外都冇人等位。餐牌上不論套餐/散叫啲食物都好吸引。有諗過兩人食既野唔多,叫既食物🥘會相對少。最後我哋決定叫二人餐,涼菜(三選一)-酒糟醉雞/雞絲伴粉皮/水晶肴肉酒糟醉雞-本身我都好中意食醉雞,當然佢雞脾位浸得好滑,但相對雞胸肉就差啲比較老。味道方面,酒味適中,唔會太濃。如果係初嘗試醉雞既你哋定會愛上湯羹- 薺菜豆腐鮮魚羮2盅只供一款選擇,如果想食比較足料既羹你可以考慮下😏👍裏面有豆腐,魚肉,芫茜🌿由其頭先食完頭盤既冷盤小食,飲翻碗湯䁔翻個胃先😆主菜(二選一)-招牌稻成酸菜鱸魚(可選辣度:小/中/大辣)(例) -鮑魚黑毛豬紅燒肉我今次選擇咗食小辣,因為試過其他辣到食唔到。另外,呢個酸菜魚本身冇包薯粉。要的另加$28坦白講2人餐既魚份量的確冇花冇假,而且冇魚骨可以放心食啦蔬菜紫淮山素小炒只得一款選擇😆但岀奇地好食。可能我近來開始注重飲食🍽️想每一餐都有蔬菜🥬而且又炒得好食。成碟都比我清哂點心稻成小龍包(4件)亦係一款選擇,新鮮蒸起小龍包。但因為掛住食其他。去到凍咗先醒起要食,已經冇咁好食了甜品椰汁燉蛋白湯原本我會諗會唔會好濟,因為好多地方食過兩三啖後會濟之後成碗都
雖然今日星期六晚飯時間,但門外都冇人等位。

最後我哋決定叫二人餐,

涼菜(三選一)-酒糟醉雞/雞絲伴粉皮/水晶肴肉

酒糟醉雞

湯羹- 薺菜豆腐鮮魚羮2盅

由其頭先食完頭盤既冷盤小食,飲翻碗湯䁔翻個胃先😆

薺菜豆腐鮮魚羮

主菜(二選一)

-招牌稻成酸菜鱸魚(可選辣度:小/中/大辣)(例)
-鮑魚黑毛豬紅燒肉

坦白講2人餐既魚份量的確冇花冇假,而且冇魚骨可以放心食啦

招牌稻成酸菜鱸魚

蔬菜

紫淮山素小炒

紫淮山素小炒

點心

稻成小龍包(4件)

甜品

椰汁燉蛋白湯

原本我會諗會唔會好濟,因為好多地方食過兩三啖後會濟之後成碗都食唔到。

裏面有芝麻湯圓❤️係我中意既涵

總結

員工: 有禮,勤力。佢哋都係有正面既心情翻工。

食物方面: 味道不會偏咸/偏甜,味道適中

上菜 : 有啲急,不似西餐一樣食完再上。

呢三點係我以上嘅總結

薺菜豆腐鮮魚羮