餐廳: 尚御潮滷居
資訊:

2024-03-20 834 瀏覽
呢間餐廳算難book位,真係要早成個月訂,就因為難訂個期望值會提高。餐廳入面地方唔大,但啲櫈都幾好坐,佢供嘅茶有啲菊花香,清清地。我地叫左鱔煲:正常,如果啲鱔厚切啲仲好,呢個要預早訂,餐廳會當日打俾你問,另外個花甲蒸蛋都係要預留,不過今次冇叫炸蠔餅:啲蠔算大隻,不過個蛋漿唔啱口味,佢係偏炸好似食風咁,我自己鐘意有多啲蛋漿好似蛋餅咁,但佢嘅味道唔錯的滷水三拼(豬大腸,元蹄,墨魚片):三樣都好食,佢有豆腐墊底,豆腐好食,好滑滷水鵝片:鵝片佢算做得唔錯,唔會鞋,不過佢個滷水汁偏多花椒八角味,咁就要視乎個人口味,都偏鹹少少娃娃菜:呢個清清地,啲菜都嫩炒飯:正常,無驚喜蝦子撈麵:無特別,偏鹹,唔算好味整體來講我覺得無想像中好,不過滷水嘢算出色,但其他炒飯同麵同麻麻,我見有啲人炒蝦,炒海鮮好似唔錯

我地叫左

娃娃菜:呢個清清地,啲菜都嫩

炒飯:正常,無驚喜

蝦子撈麵:無特別,偏鹹,唔算好味

2024-03-16